Radmanović: Odlaskom Pejtona igramo tečnije

Nakon debija Alena i poraza od Lejkersa, ekipa sa krajnjeg severozapada SAD ima skor od 5 pobeda. Komentarišući velike promene u timu, Vladimir Radmanović kaže: Da budem iskren, niko nije očekivao da će doći do ovakvog pomaka u našoj igri. Ipak, je Geri Pejton legenda grada Sijetla, i njegovim odlaskom bilo je mnogo sumnji šta će biti sa ekipom. Uspeli smo da se izborimo sa svim promenama. Igrači koji su došli u ekipu, uklopili su se kako treba. Mogu slobodno da kažem da su posle odličnog starta sezone, ovo najbolje igre koje prikazujemo od tada.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.03.2003.

12:33

Default images

Nakon debija Alena i poraza od Lejkersa, ekipa sa krajnjeg severozapada SAD ima skor od 5 pobeda. Komentarišući velike promene u timu, Vladimir Radmanović kaže:

Da budem iskren, niko nije očekivao da će doći do ovakvog pomaka u našoj igri. Ipak, je Geri Pejton legenda grada Sijetla, i njegovim odlaskom bilo je mnogo sumnji šta će biti sa ekipom. Uspeli smo da se izborimo sa svim promenama. Igrači koji su došli u ekipu, uklopili su se kako treba. Mogu slobodno da kažem da su posle odličnog starta sezone, ovo najbolje igre koje prikazujemo od tada.

Kao najveću razliku od dolaska novih igrača, reprezentativac Srbije i Crne Gore navodi mnogo veće učešće u igri cele petorke, za razliku od vremena kada je lopta uglavnom bila kod jednog čoveka – Gerija  Pejtona:

Igrali smo i ranije timski I kolektivno, medjutim lopta je bila uglavnom kod jednog, ili dva igrača, nije bilo mnogo pomeranja lopte I igra nam je bila dosta statična. Sada se to promenilo, Rej Alen koji je strašan igrač, mnogo više deli loptu sa saigračima, ne u smislu da je manje sebičan. Ukoliko nema otvoren šut ili prodor, on odmah plasira loptu do nekog drugog, samim tim igra je mnogo tečnija I kolektivnija. U dobrim igrama Soniksa značajan udeo imaju  Drobnjak i Radmanović…

Sigurno da promene donose nešto novo kod svakoga.Mi smo uspeli posle nekoliko mečeva da dodjemo u neki ritam. Pedja igra odlično već 4-5 utakmica, ja pokušavam da se vratim posle ove povrede. Očekujemo na prvom mestu da nastavimo sa pobedama i da Pedja i ja pružamo još bolje partije. Vladimir je odsustvovao sa parketa skoro mesec dana zbog povrede skočnog zgloba…

Ja sam odsustvovao zbog povreda skočnih zglobova, što jednog, što drugog. To u ovom trenutku utiče na moju formu, ali iz utakmice u utakmicu ide sve bolje, tako da se nadam da će za 10-15 dana sve biti na svom mestu.

Do kraja regularnog dela sezone ostalo je oko 25 utakmica. I pored serije uspešnih rezultata, Radmanović smatra da je 8.mesto I ulazak u plej of, na kome se trenutno nalazi Finiks, za Sijetl  prilično daleko:

Mogućnost je otvorena, ali pitanje je koliko je to izvodljivo.Ekipa koju pokušavamo da stignemo, Finiks, trenutno ima 5 pobeda više od nas. To će biti teško da se dostigne. Mi  treba da dobijemo 7 – 8 utakmica zaredom, oni isto toliko da izgube. Teško je pričati o tome, ima još oko 25 utakmica do kraja regularnog dela sezone. Ukoliko želimo da imamo ikakvu šansu, moramo da dobijemo minimum 15 utakmica.
Za kraj, košarkaš Sijetla kao najveće favorite za osvajanje šampionskog prstena i dalje izdvaja Sakramento Kingse, ali i dodaje da se lista kandidata za titulu  proširila i da će borba za titulu na Zapadu biti veoma uzbudljiva i neizvesna:

Teško je prognozirati. Ja sam u šali u jednom intervju za lokalne novine u Sijetlu rekao da je moj favorit Sakramento. Ja I dalje iskreno želim da oni osvoje prsten – ali biće dosta teško. San Antonio u poslednjih mesec dana igra izvanredno,Minesota koja je bila “malo levo-malo desno”, u ovom trenutku igra odličnu košarku, dobili su mislim 15 utakmica zaredom kod kuće, što je rekord lige. Da ne spominjemo Dalas i Lejkerse koji uvek mogu da dobiju nekoga. Ima dosta ekipa koje konkuriše za polufinale i finale zapadne konferencije. Ko bude osvojio Zapad mislim da će osvojiti i šampionski prsten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: