Nemačka – nema Dirka, nema ni ambicija

Poslednju medalju na velikim takmičenjima Nemci su osvojili 2005. godine u Beogradu kada su bili drugi u Evropi. Pre osam godina bili su treći tim sveta, ali tada je tim nosio jedan čovek, Dirk Novicki. Najveći uspeh ostvarili su 1993. kada ih je Svetislav Pešić predvodio do titule prvaka Evrope. Poglavlje sa Novickim je zatvoreno, Bauerman može samo da se nada da će njegovi igrači uspeti da postignu formu koju su imali u Poljskoj.

Izvor: AK

Četvrtak, 26.08.2010.

00:51

Default images

Bez superstara Dalas Maveriksa, Nemci će u Kajzeriju se verovatno boriti za treće mesto u grupi A i plasma u osminu finala. Angola i Jordan ne bi trebalo da budu visoka prepreka, dok će im glavni rival sigurno biti ambiciozna Australija. Srbija i Argentina su, bar na papiru, preveliki zalogaj.

Na svom petom učešću na Svetskom prvenstvu, Nemci teško da mogu ponoviti uspeh i treće mesto iz Indijanapolisa. Bauerman na raspolaganju ima nekoliko izuzetno talentovanih i obećavajućih košarkaša, kao i nekoliko već dokazanih igrača koje bi mnogi klubovi želeli da vide u svom timu.

Glavne uzdanice bićeDemond Grin i Štefen Haman, a dosta se očekuje od Jana-Hendrika Jagle i mladog Elisasa Harisa. Grin i Haman su iskusni I kvalitetni igrači, ali ipak nedovoljno dobri da ugroze najbolje ekipe sveta. Međutim, sa mladim Hajkom Šafarcikom, nemačka ne treba da brine za organizaciju igre.

Svi očekuju da Benzing nastavi da predovodi tim kao i prošle godine na EP, posebno zbog nagrade za najboljeg rukija godine u Nemačkoj. Zajedno sa Olbrehtom trebalo bi da čini jedan od najtalentovanijih krilnih tandema na turniru.

Sa još nekoliko mladih košarkaša Nemačka bi u narednim godinama mogla da se vrati u vrh svetske košarke i bez Novickog, a da li će ostaviti pečat u Turskoj ostaje da se vidi.



U Nemačkoj profesionalna košarka je poznata po razvoju igrača čiji su roditelji ili babe i dede emigrirali u ovu zemlju. Nacionalni tim često čini veliki broj igrača čiji su koreni iz Afrike, istočne Evrope i SAD-a, ali su odrasli u Nemačkoj, tečno govore jezik i po zakonu su rođeni Nemci.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: