Rusi u potrazi za medaljom

Rusija traži dobar rezultat na ovogodišnjem šampionatu sveta u Turskoj. Posle osvajanja zlatne medalje na Evrobasketu 2007. godine u Španiji, Rusija nije zabeležila zapaženiji rezultat na međunarodnoj sceni.

Izvor: IK

Četvrtak, 19.08.2010.

21:27

Default images

Ipak uvek su bili tu negde u vrhu. Plasman među prvih deset na svakom turniru postala je normalna stvar, ali je ipak medalja češće bila van domašaja.

Većina igrača iz ruske ekipe dolaze iz nacionalne Superlige. Sve su to saigrači iz pretežno tri najjača tima – CSKA Moskve, Himkija i Dinama Moskve.

Ovo prvenstvo biće prava provera za Timofeja Mozgova, koji je u međuvremenu iz Himkija prešao u Njujork Nikse, pa će u slučaju plasmana u dalji tok takmičenja možda i dobiti priliku da se meri sa NBA igračima. Zato će imati veliki motiv i inspiraciju i očekuje se da bude lider predvodnik tima.

Rusi su u grupi C i samo dobar start mogao bi da im donese siguran plasman dalje – što u konkurenciji Kine, Obale Slonovače, Grčke, Portorika i Turske ne bi trebalo da predstavlja veći problem.

Rusa na prethodnom šampionatu u Japanu nije bilo, ali će ostati upamćeno da su posle raspada Sovjetskog saveza osvojili dve srebrne svetske medalje – 1994. godine u Kanadi, kada su izgubili od drugog američkog tima snova i 1998. godine u Atini, kada ih je u finalu zaustavila Jugoslavija. Nastup u Indijanapolisu naravno da žele što pre da zaborave, jer su bili tek deseti. 


 

Nova Rusija, sa nekoliko veterana traži prolazak i traži novi uspeh sa trenerom Dejvidom Blatom. Da li će ga pronaći u Turskoj? Teško, ali vredi pokušati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: