Maroko

13 utakmica, 2 pobede, 4 remija, 7 poraza, gol razlika 12:18

Izvor: B92

Subota, 02.06.2018.

20:49

Maroko
Foto: Screenshot/YouTube

Istorija na SP:

Marokancima će turnir u Rusiji biti peto učešće na Mundijalima, ali prvo još od 1998. godine i Francuske. Najbolji rezultat su zabeležili 1986. u Italiji plasmanom u osminu finala.

Put do Rusije:

"Lavovi sa Atlasa" su do SP stigli bez većih problema, a put su počeli u drugoj rundi afričkih kvalifikacija nadigravši Ekvatorijalnu Gvineju sa 2:1 u dvomeču. U odlučujućoj fazi osvojili Grupu C u konkurenciji Obale Slonovače, Gabona i Malija. Iako su borbu počeli sa dva remija, završili su rundu sa tri pobede, bez ijednog poraza. U šest utakmica nisu primili nijedan gol. Prvo mesto su "overili" pobedom nad glavnim rivalom Obalom Slonovače sa 2:0, na gostovanju u Abidžanu.

Ključni igrači:

Nosioci igre ove afričke selekcije su momci iz evropslih liga "Petice" – Juventusa, Real Madrida, Šalkea, te Fenerbahčea, Lila, Galatasaraja, Ajaksa. Najveće zvezde su svakako kapiten Medhi Benatija, potom Junes Belhanda, Nordin Amrabat, Hakim Zijeh, Halid Butaib...

Forma uoči SP:

Marokanci su pokazali zavidan nivo igre tokom marta, dobiviši dva zanimljiva test meča, između ostalog i protiv Srbije u Torinu sa 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: