Tim Kejhil junak "Sokeruza"

Pobedom Australije nad Japanom 3:1 (0:1) počelo je takmičenje u grupi F Svetskog prvenstva.

Izvor: IL

Ponedeljak, 12.06.2006.

17:41

Default images

Tokom čitave utakmice Australija je bila bolji suparnik, imala inicijativu i prilike, a u završnici su za takav odnos prema igi i ”nagrađeni” golovima i sa prva tri boda.

U odličnoj utakmici u Kajzerslauternu, na stadionu "Fric Valter", do prvoga vođstva došli su Japanci preko Šunsukea Nakamure u 26. minutu. Utisak da je u toj akciji Naohiro Takahara prekršajem onemogućio intervenciju australijskog golmana Marka Švarcera, ali tako očigledno nije mislio egipatski sudija.

U drugom poluvremenu “Sokeruzi” su krenuli u totalnu ofanzivno, što im se isplatilo u poslednjih deset minuta utakmice. U 84. minutu vezni fudbaler Evertona Tim Kejhil u gužvi pred golom Japana najbolje se snašao i kroz “šumu nogu” poslao loptu u mrežu za 1:1.

Samo pet minuta kasnije isti igrač donosi potpuni preokret: sa dvadeset metara poslao je loptu u sam gornji desni ugao Kavagučijevog gola za vođstvo ekipe Gusa Hidinka 2:1. Kejhil je u drugom poluvremenu zamenio Marka Brešana. Konačnih 3:1 postavio je Džon Alojsi u drugom minutu sudijske nadoknade, posle vrlo dobrog kontranapada “žutih”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: