Prvenac košarkaša Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su prvu pobedu u novoj sezoni, pošto su u 'Pioniru' u trećem kolu NLB lige savladali Zagreb sa 89:66.

Izvor: B92

Subota, 17.10.2009.

20:46

Default images

Najviše zavhaljujući raspoloženom Bakiću (tri trojke i šut sa distance) 'crveno-beli' su već u prvoj četvrtini stekli dvocifrenu prednost (19:9), a gosti od tada nijednom nisu spustili razliku ispod deset poena. U tim se posle povrede vratio kapiten Tadija Dragićević (14p), igrao je i nedovoljno oporavljeni Kešelj, dok je Nemanja Bjelica pogoršao povredu i pauziraće 3-4 nedelje.

Najefikasniji u taboru Zvezde bio je Vladimir Štimac sa 16 poena (7-10 iz igre), Filip Videnov imao je 15 poena (2-5 iz igre, 11-12 penali) i 5 asistencija, dok su Boris Bakić i Dragićević ubacili po 14.

Najbolji kod 'mrava' bio je Pankracije Barać sa 13 poena i 3 ukradene lopte, dok je Damir Mulaomerović ubacio 15 poena.

Za razliku od prve dve utakmice sa Budućnošću i FMP-om, izostao je konstantan presing na plejmejkerima Zvezde Bejliju i Radivojeviću, što je 'crveno-belima' znatno olakšalo organizaciju igre.
Uz tečniju igru u napadu, odbranu je Zvezda takođe igrala na visokom nivou, pa je najbolji košarkaš Zagreba Ante Tomić postigao svega 11 poena. Sredinom druge četvrtine na teren se posle povrede vratio i kapiten Dragićević, koji je u kratkom intervalu postigao sedam poena i najavio uspešan povratak.

Na poluvremenu je bilo 44:31, a cela treća četvrtina protekla je u sporom tempu, a krajem te deonice Zvezda je malo pojačala ritam i definitvno rešila pitanje pobednika.
Posle prodora Dragićevića Zvezda je povela 64:43, Zagreb je na kratko spustio razliku ispod 15 poena, ali je ekipa Ace Petrovića bez problema očuvala i povećala prednost, delom i zbog nervoze gostiju - na tri minuta pre kraja Simon je posle duela sa Miloševiće protestovao kod sudija, zbog čega je dobio tehničku grešku. Iako na utakmici nije bilo velike tenzije, Simon je bio van sebe od besa, saigrači su ga jedva oterali na klupu, ali je posle još nekoliko teških reči Simon dobio isključujuću grešku.

Crvena zvezda: Kešelj, Milošević 6, Kikanović, Nedović 3, Stević 10, Radivojević 4, S. Dragićević, T. Dragićević 14, Bejli 7, Videnov 15, Štimac 16, Bakić 14
Zagreb: Tomić 11, Mašić, Simon 8, Prkačin 5, Garma, Dijan, Bašljan, Barać 13, Štimac 4, Žorić 10, Mulaomerović 15, Krstić

'Crveno-beli' su zabeležili prvu pobedu u Jadranskoj ligi, a Zagreb ima skor 2-1. Utakmici je prisustvovalo nešto više od 2000 gledalaca, a pored parketa u trenerci bio je i novi centar 'crveno-belih' Dvejn Džons.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: