NLB: Hemofarm - Zadar (20:15h)

Košarkaši Hemofarma dočekuju u subotu Zadar u okviru 6. kola NLB lige.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 31.10.2008.

20:01

Default images

Vrščani će pokušati da se iskupe za poraz od Krke u prošlom kolu (73:75) i ponove igru sa samog početka sezone, kada su u 'Milenijumu' savladali Cibonu (86:76).

"Posle neugodnog poraza od Krke imamo moralnu obavezu da damo sve od sebe kako bismo zabeležili pobedu. Zadar u svaku sezonu ulazi sa maksimalnim ambicijama. U prelaznom roku napravili su izvanredan tim, u Zadru se izgradila nova dvorana i - startovali su veoma dobro. Pobediti posle Cibone još jednog favorita za najviši plasman, neće biti lako. Međutim, verujem u ovaj tim Hemofarma Štade i uz svo dužno poštovanje prema protivniku, nadam se najboljem", istakao je bek Hemofarma Bojan Krstović.

"S obzirom na kvalitet Zadra moraćemo maksimalno da odigramo odbranu 40 minuta. Zadar kažnjava svako opuštanje. Verujem da će konačno proraditi i naš šut", kaže Krstović.

Zadar je u dosadašnjih 5 utakmica zabeležio 4 pobede, jedini poraz pretrpeo je u 'Pioniru' od Partizana, a u prošlom kolu hrvatski predstavnik zabeležio je tešku pobedu nad Heliosom kod kuće (73:67). Prošle sezone Zadrani su zabeležili dve ubedljive pobede u ligaškom delu takmičenja, ali je Hemofarmu pripala ona najvažnija utakmica, u polufinalu fajnal-fora u Ljubljani.

Hemofarm je kvalitetna ekipa koja je sačuvala gotovo sve igrače iz prošle sezone. Nisu slučajno dobili Cibonu i vodili 22 razlike protiv Partizana. Nama bi svakako bilo lakše pobediti u Vršcu da to pre nas nije napravila Krka. Sigurno je taj neočekivani poraz, po meni najveća senzacija dosadašnjeg dela takmičenja, kod njih izazvao totalnu mobilizaciju“, rekao je trener Zadra Aco Petrović.

Meč Hemofarm – Zadar igra se u subotu od 20:15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: