Krka - Vojvodina (20.00)

Košarkaši Vojvodine gostuju u subotu Krki u Novom Mestu, u šestom kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Petak, 31.10.2008.

19:55

Default images

Ekipa Zorana Sretenovića nalazi se u negatinoj seriji od četiri uzastopna poraza. Voša je u prvom kolu dobila Zagreb u gostima, a zatim je poražena u četiri utakmice iako je barem dve mogla da dobije. Novosađani su u trećem kolu izgubili u Železniku od FMP-a posle produžetka, a u narednom su u svom ’Spensu’ poraženi od Zvezde sa samo jednim poenom minusa.

U prošlom kolu Vojvodina je lagano poražena u Ljubljani od Olimpije uz sjajnu rolu bivšeg člana Voše Vladimira Golubovića. Trener Vojvodine Zoran Sretenović dobro je upoznat sa kvalitetima protivnika koji je u prošloj rundi slavio u vršcu protiv Hemofarma.

„Krka je ekipa koja igru u velikoj meri zasniva na šutu iz daljine, gde dominiraju Marcelić i Petrov. Tu je i odlični Amerikanac Ričard Esington Šilds. Krka je agresivnošću i odličnim procentom šuta iznenadila Hemofarm i sve su samo ne ekipa za potcenjivanje. Krasi ih velika borbenost, posebno na svom terenu. Pod koševima se izdvajaju Pavić i Rakočević. Dobro smo se spremili, znamo odakle preti najveća opasnost. Kao i ranije, najvažnija nam je naša igra. Ukoliko uspemo da ispunimo sve zadatke, bićemo blizu uspeha“, rekao je Zoran Sretenović, šef struke Vojvodine Srbijagas.

U meču sa Olimpijom stručni štab nije mogao da računa na centra Marka Jovanovića koji se oporavio. Popović je imao malih problema, ali Novosađani će biti u najjačem sastavu.
„Ovo je možda i prva utakmica u dosadašnjem delu NLB lige koju igramo protiv lakšeg protivnika. Upravo u tim mečevima treba da damo maksimum i odigramo na gornjoj granici. Favorita nema, mislim da se sa pravom nadamo dobrom rezultatu. Bićemo jači za Jovanovića, sve kvalitetnije radimo, čini se da smo u dobrom ritmu. Tako moramo da nastavimo“, istakao je Drako Habuš, bek Vojvodine Srbijagas.

Sa druge strane je Krka, koja posle pet utakmica ima skor od dve pobede i tri poraza. Slovenci su ipak u usponu forme, pošto su u poslednjem kolu zabeležili veliku pobedu na gostovanju Hemofarmu.

„Bili smo blizu pobede u nekim utakmicama, sa Olimpijom ovde, sa Partizanom smo se dobro nosili. Činjenica je da ima nervoze među igračima, ali i pored toga siguran sam da smo spremni da pobedimo Vojvodinu", kaže najiskusniji Davor Marcelić, koji ima daleko najveću minutažu u Krki.

Meč u Novom Mestu igra se u subotu od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: