Rubio: Dončić će biti najbolji Evropljanin svih vremena

Španski košarkaš Riki Rubio misli da će Slovenac Luka Dončić biti najbolji evropski košarkaš svih vremena.

Izvor: LN

Ponedeljak, 10.12.2018.

13:50

Rubio: Dončić će biti najbolji Evropljanin svih vremena
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Rubio, koji nastupa za Jutu, imao je prilike da igra protiv Dončićevog Dalasa ove sezone, ali ga je on i gledao u Real Madridu prošle.

Dončić je na draftu 2018. izabran kao treći pik, dok je Rubio, takođe sa 19 godina, 2009. godine izabran od strane Minesote.

"Bio sam svestan njegovih sposobnosti jer sam ga gledao u Real Madridu. Mnogi ovde nisu kapirali da je on igrao u najboljem evropskom timu prošle godine", objasnio je Rubio.

Rubio, koji trenutno igra za Jutu, ima visoko mišljenje o Dončiću i veruje da je pred njim svetla budućnost.

"Biti MVP ekipe je veoma teško, posebno kada ste tako mladi, ali on je veoma poseban igrač. Ne volim previše da pričam o tome jer ne želim da se o Luki stvore prevelika očekivanja, ali on je jedan od onih igrača o kojima morate da pričate. Za mene, on je na veoma dobrom putu i mislim da će da postane najbolji Evropljanin svih vremena", jasan je Riki.

Španac je nastavio sa pohvalama na Lukin "račun" i dodao da je on već sada pokazao da je pravi vođa.

"Znam koliko je teško doći ovde (u Ameriku) tako mlad, sa tako velikim očekivanjima. Nekada se zbunite. Na kraju krajeva, sve što želite je da igrate košarku i uživate u ovom sportu. Mislim da je Luka veoma zreo i da je to pokazao od samog starta svoje NBA karijere. Pokazao je da je veliki vođa", zaključio je Rubio.

Dončićev Dalas ima odličan start sezone i u prva 24 meča ima 13 pobeda i 11 poraza, dok Slovenac ima prosek od 18 poena, 6,5 skokova i 4,3 asistencije po meču u najjačoj ligi sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: