Šta će biti sa Pirsom i Garnetom?

Kraj sezone za Bruklin Netse možda će značiti i rastanak ovog ima sa svoja dva veterana Polom Pirsom i Kevinom Garnetom.

Izvor: AK

Četvrtak, 15.05.2014.

19:30

Default images

Dok je Pirs nakon poraza od Majami Hita izjavio da može da odigra još jednu do dve sezone, američki mediji spekulišu da će KG okončati 18-godišnju karijeru.

Pirs je ove sezone prosečno beležio 13,5 poena uz 4,6 skokova, dok je 37-godišnji Garnet bio daleko od prošlogodišnjeg učinak sa 6,5 poena uz 6,6 skokova. Iako su u poznim igračkim godina, predstavljali su ključne igrače tima u plej-ofu.

"Nisam mnogo razmišljao o tome. Maksimalno sam se koncentrisao na ovu sezonu, moju poslednju u govoru. Razgovaraću sa porodicom i razmotriti opcije koje imam i tada odlučuti šta dalje. Mislim da još uvek mogu da dam timu, možda jednu ili dve sezone najviše", rekao je 36-godišnji Pirs.

Pirs je u Netse stigao prošlog leta iz Bostona, zajedno sa Garnetom koji je već tada razišljao o penzionisanju. KG je napustio arenu nakon četvrtog poraza od Hita ne rekavši ni reč novinarima koje je zanimalo da je mu je to bio poslednji meč.

Garnet ima još jednu godinu ugovora sa Netsima, ali su nakon meča zvezde Majamija LeBron Džejms i Dvejn Vejd pričali kao da je upravo proveo poslednji sekund na NBA parketu.

"Pirs i Garnet su mi pomogli da budem igrač kakav jesam danas. Veoma je čudno gledati ih u crno-beloj opremi, ja i dalje vidim zeleno na njima. Ti momci imaju šampionske gene", rekao je Džejms.
Beta/AP Photo
"Njih dvojica izazivaju nešto najbolje iz vas. Imali smo neke neverovatne bitke protiv tih momaka. Možemo im odati zaslugu što smo ovakav tim danas", dodao je Vejd.

Garnet je 1995. godine došao u NBA direktno iz srednje škole kao 5. pik Minesota Timbervulvsa. Od tima iz Mineapolisa napravio je plej-of ekipu sa kojom je igrao i finale Zapada, a on bio MVP lige. U Boston je stigao 2007. godine, i iste sezone osvojio svoju prvu i za sada jedinu titulu 2008. godine.

Bio je MVP lige 2004, defanzivni igrač godine 2008. i MVP All Star utakmice 2003 (15 puta na All Staru). Treći je u istriji po broju "dabl-dabl" mečeva sa 735, iza Karla Meouna (811) i Tima Dankana (767).

Garnet ima prosek od 18,6 poena uz 10,3 skokova i 3,9 asistencija u NBA karijeri.

Pirs je u NBA stigao 1998. godine kao 10. pik Boston Seltiksa sa kojima je bio šampion 2008. godine. Tada je proglašen za MVP-ja finalne serije, deset puta je bio na Ol-staru, šampion u šutiranju trojki 2010.

On je u septembru 2000. godine 11 puta uboden nožem u lice, vrat i leđa, ali je predstojeće sezone bio jedini igrač Seltiksa koji je odigrao 82 utakmice u regularnom delu.

Pirs ima prosek od 21,3 poeana uz 5,9 skokova i 3,8 skokova u NBA karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: