Divac blizu povratka u Sakramento

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac najavio je mogućnost da se vrati u NBA ligu, odnosno u Sakramento Kingse.

Izvor: SV

Subota, 22.03.2014.

08:21

Default images

Legendarni košarkaš je prisustvovao utakmici između Kingsa i San Antonio Sparsa u svojstvu ambasadora UNICEF i dobio je velike ovacije navijača tima iz Kalifornije.

Divčev ugovor sa OKS ističe sledeće godine, već je najavio da neće ostati na mestu predsednika, a dodao je da zbog školovanja svoje dece želi da se vrati u Sjedinjene Američke Države.

Kada mi je otac poginuo u saobraćnoj nesreći shvatio sam da je bilo dobro što smo se Ana i ja odlučili na povratak u Srbiju, naša deca su imala priliku da upoznaju svoje pretke i da provode vreme sa njima. Sada su u Americi, na školovanju, a moji planovi su uvek bili, da ako se vratim ovde, budem uključen u dešavanja u vezi sa NBA ligom“, rekao je Divac američkim medijima.

Bivši košarkaš Partizana je postao prvi neamerički igrač čiji broj je penzionisan u istoriji franšize Sakramento Kingsa, te je istakao da bi se rado ponovo angažovao u prestonici Kalifornije.

U Sakramentu se osećam kao kod kuće, ali videću, razgovaraću sa novim vlasnicima kluba, želeo bih da taj prelazak ide polako, želim da naučim dosta toga. U ponedeljak će biti 15 godina od početka bombardovanja Srbije... Sećam se, bio sam tada u Arko Areni, obavestili su me da su avioni krenuli ka Beogradu, pre utakmice sa Njujork Niksima, a sećam se da sam tada dobio veliku podršku navijača koji su osetili moju tugu“, zaključio je Divac.

Košarkašku karijeru završio je na mestu gde je i počeo NBA odiseju, u Los Anđeles Lejkersima, ali je bez obzira na to ostao legenda Sakramenta. Prve korake načinio je u kraljevačkoj Slogi, potom je zaigrao za Partizan, a u najjačoj ligi sveta je pored Lejkersa i Kingsa, dve sezone proveo u Šarlot Hornetsima.

Na poziciji predsednika Olimpijskog komiteta Srbije je od 2009. godine, a prethodno je obavljao funkcije predsednika KK Partizan, skauta Los Anđeles Lejkersa, a učestvovao je i u upravi KK Real Madrid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: