Sparsi nisu trenirali 40 dana!

San Antonio Sparsi nisu imali timske trening više od mesec dana, ali su i pored tega među najboljim timovima u NBA ligi.

Izvor: AK

Utorak, 24.12.2013.

16:23

Default images

Teksašane prati reputacija da su jedan od najbolje vođenih timova lige, sa prepoznatljivom strategijom, taktikom i individualnim ulogama, ali je iznenađenje kako to postižu bez timskih treninga.

"Mamuze" su u prethodnih 37 dana odigrali čak 20 utakmica, od toga 11 u gostima, pa je trener Greg Popovič zaboravio kada je tim imao poslednji trening.

Raspored u novembru i decembru bio je put utakmica i putovanja, koje je Popovič koristio za odmor svojih igrača, uključijući i nedelju. Na pitanje novinara kada je tim poslednji put imao pravi trening on je uz podignutu obrvu kratko rekao: "Ne mogu da se setim".

Tačan odgovor je 19. novembar, tokom perioda od četiri dana bez utakmice za tim iz San Antonija. Popović je istakao da je konzistentnost najveći izazov za tim rokom perioda bez treninga.

"Uvek postoje problemi tokom ostvarivanja zadataka. Igrate samo utakmice. Nemate šansu da pogledate snimak, ili da oporavite mišiće, kao ni da trenirate na terenu", rekao je Popović, koji iako često sarkastičan, ovaj put je bio veoma ozbiljan.
Beta/AP
Sparsi imaju relativno staro jezgro tima, igrače koji su u ligi mnogo godina, a treneri uglavnom odmaraju takve igrače u sličnim situacijama. Iako neki igrači mogu da budu uključeni u pun rad, teško je zamisliti pravi trening u ovim uslovima.

Međutim, i pored svega Sparsi imaju impresivan učinak. Tokom prvih 17 utakmica pomenute serije imali su učinak 12-5, a svaki poraz došao je o tima koji ima kapacitet da se plasira bar u finale konferencije.

Pored svega toga, Popovič je nekoliko utakmica bio bez svoja tri ključna igrača, veterana Tima Dankana, Manua Đinobilija i Tonija Parkera. To je najbolji dokaz identiteta ovog tima koji bez obzira na sve nastavlja da igra u svom prepoznatljivom ritmu i tonu.

Iako je opšte poznata činjenica da pravi timski treninzi, koji su tipični za evropske klubove, u NBA retkost, činjenica da jedan tim skoro 40 dana nema trening i da u međuvremenu niže pobede je impresivna.

San Antonio posle četvrtine sezone ima treći skor na Zapadu, a četvrti u ligi sa 22 pobede i 6 poraza. Lideri Portland i Indijana imaju samo trijumf više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: