Gasol: D'Antoni? Ne, igramo po svom

Los Anđeles Lejkersi prekinuli su lošu seriju i vezali dve pobede, ali bi cenu toga mogao da plati trener Majk D’Antoni.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.01.2013.

19:05

Default images

Purpurno-žuti su u nedelju savladali OKC, igrajući suprotno idejama svog trenera.

Kobi Brajant je potpuno promenio način igre, što potvrđuje 14 asistencija protiv Tandera, a najviše problema sa D’Antonijevim idejama imaju visoki igrači Dvajt Hauard i Pau Gasol.

Gasol je sajtu španske lige posle pobede u nedelju bio prilično eksplicitan. Počeo je redovnim frazama.

Najvažnije je da stavimo tim na prvo mesto, dovedemo ga u funkciju, i ostvarimo cilj. Prihvatam sve odluke trenera, slagao se sa njima ili ne, uvek ću sve uraditi za klub”.

Onda se Katalonac oslobodio.

Nisam baš siguran koliko igramo po sistemu koji traži D’Antoni. Igramo malo na svoju ruku, sporiji napad, lopta ide češće u Kobijeve ruke, mi pravimo blokove… Mislim da se lopta kreće dosta dobro. Videćemo da li možemo da nastavimo ovako”, rekao je Gasol u svlačionici posle meča.
Beta/AP
Kada je protiv nas agresivna odbrana, visoki i snažni igrači, lopta tada mora da kruži, da bismo ih terali na kretanje. Ako forsiramo situacije 1 na 1 činimo uslufgu takvim protivnicima. Opasni smo samo kada nismo predvidivi”, zaključio je Gasol.

Lejkersi su stigli kući posle katastrofalnog putovanja, na kojem su izgubili sva tri meča od Toronta, Čikaga i Memfisa, ali su promenom sistema stigli do vezanih pobeda nad Jutom i Oklahoma Sitijem.

Sada im sledi meč kod kuće sa Hornetsima, pa sedam vezanih gostovanja, od Finiksa u sredu do Majamija 10. februara.

Najtrofejniji tim Zapada trenutno je deseti u konferenciji, sa skorom 19-25. Posao im otežava standardno visoki standard rezultata učesnika plej ofa na Zapadu – osmoplasirani Hjuston ima 24-22, Juta je na sedmom mestu sa 24-20, a svi ostali su realno nedostižni. Čak je i devetoplasirani Portland daleko iznad LAL sa 22-22. Primera radi, na istoku su Seltiksi osmi sa 21-23.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: