Sreda, 25.02.2015.

19:15

Senders: Zašto sam napustio NBA

Leri Senders otkrio je javnosti razlog njegovog napuštanja NBA lige, četiri dana nakon što se rastao sa Milvoki Baksima.

Izvor: AK

Default images
foto: YouTube screenshot

Sanders je pre nekoliko sezona bio mlada zvezda u usponu, ali je u međuvremenu izgubio interesovanje za košarkom i upadao u probleme sa zakonom.

U videu koji je objavio u sredu, Senders je otkrio da je u decembru otišao u jednu bolnicu u Viskonsinu gde je ušao u program za "anksioznost, depresiju i poremećaj raspoloženja".

"Tamo sam naučio mnogo o sebi, o tome šta je bitno, i čemu želim da posvetim vreme i energiju. Volim košarku i uvek ću igrati košarku. Ali to mi je oduzelo previše vremena i života, nije bilo vredno. Ako budem opet sposoban da je igram učiniću to. Morao sam da donesem tešku odluku i pratim intuiciju, da dozvolim sebi prostora i vremena da otkrijem pravu svrhu svog života", rekao je Senders koji istakao da je on više od košarkaša i da nikad na to nije gledao kao na karijeru.

On je u poslednjih godinu dana dva puta bio suspendovan zbog korišćenja marihuane, a istakao je da je to radio "zbog mnogo stresa i pritiska".

"Mogu li reći da sam skrenuo s puta? Razumem da će se ljudi pitati kako mogu da se odreknem tako dobro plaćenog posla. Kao neko ko je odrastao bez ičega znam koliko je novac bitan. Zahvalan sam na šansi da igram u NBA. Ali to nije ono što mene pokreće. Nikad nisam jurio novac. Sreća nije iza zlatnih vrata", rekao je Senders.

On se na kraju zahvalio Milvoki Baksima i izrazio žaljenje što nije mogao da se od njih zvanično oprosti u Bredli centru.

"Nikad oni nisu bili problem, navijači i način na koji sam tretiran, jer je sve bilo fantastično. Ova odluka je zbog moje porodice", zaključio je Senders.

Senders ima 26 godina, bio je 15. pik na draftu 2010, na leto 2013. je potpisao sa Milvokijem četvorogodišnji ugovor vredan 44 miliona dolara, a Baksi će mu u narednihsedam godina isplaćivati 21 milion.

U NBA ligi je prosečno beležio 6,5 poena uz 5,8 skokova i 1,8 blokada po meču, a posebno je impresivan bio kao defanzivac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Podeli: