Svet 4

13.06.2024.

19:13

Kremlj: Amerikanci, ne brinite

Kremlj je danas saopštio da nema razloga da bilo koja zemlja, uključujuci SAD, bude zabrinuta zbog prisustva ruskih ratnih brodova na Kubi tokom vežbi.

Izvor: Tanjug

Kremlj: Amerikanci, ne brinite
Profimedia

Podeli:

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su takve vežbe uobičajena praksa i da ne treba da postoji strah oko toga da bi Rusija mogla da prebaci vojno osoblje na Kubu ili čak da stvori vojnu bazu na ostrvu, prenosi Rojters.

"To je normalna praksa za sve države, uključujuci veliku pomorsku silu kao što je Rusija. Tako da u ovom slučaju ne vidimo razloga za brigu", rekao je Peskov.

Ruski ratni brodovi uplovili su juče u luku glavnog grada Kube, nakon što su i američki i kubanski zvaničnici ocenili da to ne predstavlja bezbednosnu pretnju.

Ipak, dolazak ruskih vojnih brodova u Havanu tumači se kao demonstracija sile zvanične Moskve u trenutku porasta medjunarodne napetosti zbog rata u Ukrajini, prenosi Rojters.

Kubansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da brodovi nisu nosili nuklearno oružje, što je ponovio i savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, ali je dodao da ce Amerika ostati na oprezu.
 

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

19 h

Podeli: