Gurović: "Neću više da ćutim"

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2007.

21:56

Default images

Njajbolji košarkaš Crvene zvezde, po mnogima i cele lige, Milan Gurović, ni posle (ne) prospavane noći i izgubljenog prvog meča finalne serije plej-ofa, nije promenio svoj stav i izjave kojima je uzburkao sportsku javnost.

Gurović, koji je u prvoj utakmici ubacio 40 poena, i pokazao da bi bio veliko pojačanje za reprezentaciju Srbije u Španiji, kaže da mu ne pada na pamet da igra na EP:

"Ne pada mi napamet da igram za Srbiju. Ovo više nema smisla, niko osim crno-belih ne sme da osvoji titulu. Neka me kazne koliko hoće, daću ja Savezu još 10.000 evra da imaju da popiju kafu, ionako sam čuo da nemaju para da kupe dresove za reprezentaciju. Sramota je što niko iz Saveza nije reagovao, a sudija Ilija Belošević se poneo krajnje kukavički, jer mi je par dana pre meča rekao da će isprazniti tribinu ako mi budu vređali dete... Ne mogu da verujem da su naše sudije takve zentare, da nemaju 'onu stvar' da isprazne tribinu, a mogli su to da rade zbog Miše Babića i Nebojše Čovića."

Gurović i dalje stoji i iza onoga što je rekao o sudiji Milivoju Jovčiću:

"Naravno da stojim iza svega što sam rekao, kao i uvek. Uostalom, Jovčić je to dva puta iskusio, dva puta su ga vozili u gepeku, ovde i u Crnoj Gori. Ipak, rekao sam u afektu da i mi treba da ga gepekujemo, jer ja to nikada ne bih uradio. Nisam kriminalac, ne širim se i ne mašem okolo sa pištoljima, ne bavim se takvim stvarima."

Ipak, Gurović kaže da nije lično video da su Jovčića vozili u gepeku, već je to čuo.

"Međutim, sa sigurnošću mogu da kažem da su arbitri prestrašeni kada sude Partizanu. To više nema smisla i očigledno da niko drugi osim crno-belih ne sme da osvoji titulu. Prebili su me preksinoć i trebalo je da 70 puta šutiram slobodna bacanja, a ne samo 23 puta. I posle toga Vujošević priča o suđenju. Bolje mu je da ćuti, jer imam mnogo duži jezik od njega i svašta mogu da kažem. Ne plašim se nikoga i to sam do sada pokazao bezbroj puta.

Partizan je kažnjen sa 3.000 evra zbog nesportskog ponašanja navijača, a trener Zvezde Stevan Karadžić i Gurović sa po 1.000 evra zbog izjava posle meča.

"Neka me kazne koliko hoće, daću Savezu još 10.000 evra da imaju da popiju kafu, nije problem... U stvari, daće im moja četvorogodišnja kćerka. Ionako sam čuo da nemaju za dresove reprezentacije, pa mogu ja da im kupim."

O pobedničkoj trojci crno-belih, Gurović kaže:

"Nisam video da li je Drobnjak bio u autu, ali ako trener i saigrači kažu da jeste, a i na TV je više puta bio snimak spornog koša, ja im verujem. Kompletnom krađom uzeli su nam pola titule. Da je sve bilo regularno, mi bismo pobedili u prvom meču, pa bi i večeras dobili, i to sa 20 razlike, a onda bi Partizan teško mogao da dobije tri zaredom. Međutim, ovde u Srbiji radi ko šta hoće, nema nikakvih pravila... Pa zašto ne uvedu pravilo da sudije u ovakvim situacijama pogledaju snimak prilikom odlučivanja, kao i nekim normalnim zemljama", rekao je Gurović za "Sport" i pozvao navijače na utakmicu broj 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

299 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: