Simanić za B92: Voleo bih da ostanem u Zvezdi

Izvor: Saša Ozmo

Ponedeljak, 28.12.2015.

11:00

Default images

Boriša Simanić sa 17 godina priključen je prvom timu, sada je u procesu učenja i trudi se da zaradi minute na parketu u žestokoj konkurenciji i okruženju u kojem se zahtevaju najviši rezultati. Još je neiskusan u komunikaciji sa medijima (“nisam baš bio pričljiv“, našalio se na kraju intervjua), ali na terenu je već pokazao da se ničega ne plaši i u budućnosti od njega mnogo očekuju svi koji srpskoj košarci žele dobro.

“Velika je čast što sam ovako mlad u prvom timu i sve vreme se trudim da opravdam poverenje trenera zalaganjem na treningu i na utakmicama. Naučio sam mnogo toga, Kvinsi i Jović mi najviše pomažu i ispravljaju me kada pravim greške. Kvinsi mi pokazuje neke svoje finte, poteze koje nisam primenjivao do sada – takođe, kaže mi da podignem malo lûk pri šutu, pokazuje driblinge, dok me Stefan više ispravlja kada igramo ’pet na pet“, počinje Boriša priču za B92.

Upravo je Kvinsi Miler nedavno nahvalio svog mladog saigrača rekavši da ga u budućnosti vidi u NBA ligi.

“Možemo da maštamo, nadam se NBA ligi, ali do tada mi predstoji mnogo rada. Idol mi je Kevin Durent, sebe vidim kao njega u budućnosti – naravno, gledam i druge najbolje igrače, Džejmsa i ostale“. Košarkom je počeo da se bavi u Bijeljini, njegov talenat prepoznat je širom Evrope, bio je na brušenju u tadašnjem Kaha Laboralu, trebalo je da pređe u Barselonu, ali srce ga je odvuklo ka crveno-belom dresu.

“Otac mi je iz Sarajeva, tačnije iz Ilijaša, tamo ima dosta Delija, a on je jedan od njih. Preneo je tu ljubav odmah na mene, tako da navijam za Zvezdu otkad sam se rodio“.

Boriša može da igra i na trojci i na četvorci, ali kaže da se sada komfornije oseća na mestu krilnog centra.

“Mnogi govore da bi trebalo da igram spolja, ali godinama sam već na poziciji krilnog centra, navikao sam se i sada mi je na tom mestu lakše. Nisam mnogo igrao trojku, a velika je razlika – samim tim što je četvorka visoki igrač, a trojka niski“.

Simanić 20. marta postaje punoletan i tada će se odlučivati o njegovom profesionalnom ugovor. U Zvezdi su imali nekoliko loših iskustava sa odlascima mladih igrača, nedavno je predsednik kluba Nebojša Čović govorio o “napadima raznih strana“, ali je i dodao da je optimističan po tom pitanju.

“To se još ne zna, ne bih da govorim o tome. Videćemo, moj otac i dalje odlučuje jer nisam punoletan. Lično, voleo bih da ostanem“. Simanić nastavlja da se usavršava pod okom trenera Dejana Radonjića, a kaže da je recept jednostavan – rad.

“Trener je koji zahteva disciplinu, a ja se trudim da radim individualno mnogo više. Tada najviše radim na tehnici, na driblingu – radim promene, pa šutiram, to traje oko sat-sat i petnaest minuta“.

Najbolju partiju ove sezone Simanić je pružio u Madridu – bio je jedina svetla tačka u ubedljivom porazu Zvezde, pošto je upisao 10 poena (4-6 iz igre) i 4 skoka.

“U toj hali sam često igrao, npr. juniorsku Evroligu. Bila je velika razlika, tako da nisam imao nikakvo opterećenje. Ušao sam da dam sve od sebe, to sam i uradio“.

Na pitanje šta bi poželeo sebi u 2016. godini, Boriša je odgovorio:

“Poželeo bih sebi da ostanem tu i da igram što više“.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: