Andrea Arsović za B92: "Ispunila sam svoje ciljeve"

Reprezentativka Srbije Andrea Arsović nedavno je osvojila bronzanu medalju na Eropskom prvenstvu u streljaštvu. Ona je za B92 govorila o očekivanjima za Olimpijske igrae u Londonu.

Izvor: MN

Utorak, 06.03.2012.

14:55

Default images

“Očekivala sam ovakav uspeh zato što sam ove sezone imala fantastične rezultate. Pobedila sam i na najvećem svetskom turniru, tako da je pojedinačna bronza bila očekivana, a ekipno srebro me je još više obradovalo."

Andrea je još u maju prošle godine obezbedila učešće na Olimpijskim igrama, nije morala da juri kvotu za London, pa je na takmičenje išla rasterećeno.

"Otišla sam potpuno opušteno na ovo takmičenje, da ne razmišljam o kvalifikacijama već da napravim što bolji rezultat."

Pre Olimpijade slede pripreme i još neka takmičenja, a Andrea ističe da su za nju pripreme počele čim je obezbedila kvotu.

"Do Olimpijade ćemo imati ukupno šest priprema, 15. marta smo u Kuvajtu, imaćemo i tri svetska kupa. Prvi je u Londonu gde ćemo pucati na novom strelištu, na kojem ćemo i učetvovati na Igrama. Zatim slede Svetski kup u Milanu i Minhenu, kao i prvenstva države."
Ovo je prva Olimpijada na kojoj učestvuje Andrea Arsović, ali otrpilike zna šta je tamo očekuje.

"Već sam učestvovala na Mediteranskim igrama i dva puta na Univerzijadi, pa otpirilike znam kakav je koncept, naravno ovo su bila mnogo manja takmičenja, ali videću kako će sve izgledati kada odem tamo."

"Svoj cilj u karijeri sam ispunila, uzela sam kvotu za Olimpijadu, želim da ostvarim što bolji rezultat i predstavim Srbiju, pa ako to bude dovoljno za medalju, biće super."

Andrea je streljaštvom počela da se bavi na nagovor druga.

"Najbolji drug me je nagovarao skoro mesec dana, pa sam tako počela. Prvo sam mislila da je to sport za muškarce, ali sam se iznenadila kada sam videla da tamo ima više devojaka, pogotovo u mojoj disciplini koja je najbrojnija u svim takmičenjaima", rekla je Andrea Arsović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: