Krstajić, Vidić i Ergić povratnici

Izvor: Željko Èaèija

Petak, 25.08.2006.

15:17

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente saopštio je sastav tima za uvodne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. sa Azerbejdžanom i Poljskom.

Klemente je u tim vratio odbrambenog fudbalera Šalkea Mladena Krstajića, koji je posle ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Nemačkoj najavio povlačenje iz reprezentacije.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić uspeo je da, na inicijativu Klementea, ubedi Krstajića da se vrati u tim.

Španac je u tim pozvao i štopera Mančester junajteda Nemanju Vidića, kome je polomljen zglob leve šake, ali trenira punim intenzitetom i očekuje se da će se na vreme oporaviti.

Prvi put se u timu našao i golman Fiorentine Vlada Avramov, koji će biti zamena Vladimiru Stojkoviću.

Avramov je u tim pozvan pošto je dugogodišnji prvi golman reprezentacije Dragoslav Jevrić najavio da više neće igrati za nacionalni tim.

U tim se vratio i igrač Bazela Ivan Ergić.

Napad Srbije, kao i na utakmici sa Češkom, predvodiće Danijel Ljuboja, Marko Pantelić, Nikola Žigić i Danko Lazović.

Odbrambeni fudbaler moskovske Lokomotive Branislav Ivanović prebačen je iz mladog u A tim, ali je i dalje moguće da će nastupiti za reprezentaciju sastavljenu od igrača rođenih 1984. i kasnije.

Reprezentacija Srbije će Azerbejdžan ugostiti 2. septembra na praznom stadionu Crvene zvezde, pošto je FS kažnjen zbog loše
organizacije prošlogodišnje utakmice sa Bosnom i Hercegovinom u Beogradu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Četiri dana kasnije, Srbija će u Varšavi igrati sa Poljskom.

Protivnici Srba u kvalifikacionoj Grupi A biće i Portugal, Belgija, Finska, Kazahstan i Jermenija.

Golmani: Vladimir Stojković (Nant), Vlada Avramov (Fiorentina).

Odbrambeni fudbaleri: Marjan Marković (Dinamo Kijev), Nemanja Vidić (Mančester Junajted), Milan Stepanov (Trabzonspor), Milan Biševac (Crvena zvezda), Mladen Krstajić (Šalke), Aleksandar Luković (Askoli), Branislav Ivanović (Lokomotiva Moskva).

Fudbaleri sredine terena: Igor Duljaj (Šahtjor), Nenad Kovačević (Crvena zvezda), Dejan Stanković (Inter), Ivan Ergić (Bazel), Aleksandar Trišović (Krivbas), Saša Ilić (Galatasaraj), Ognjen Koroman (Portsmut).

Napadači: Danijel Ljuboja (Štutgart), Marko Pantelić (Herta), Nikola Žigić (Crvena zvezda), Danko Lazović (Vitese).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: