EP: Trijumf Francuza nad Nemcima

Košarkaši Francuske uspešno su započeli Evropsko prvenstvo, pošto su u prvom kolu savladali selekciju Nemačke rezultatom 70:65.

Izvor: B92

Utorak, 08.09.2009.

03:36

Default images

Najzaslužniji za trijumf 'trikolora' bio je Toni Parker, koji je 11 od ukupno 19 poena postigao u poslednja tri minuta, uključujući i prelomnu trojku za 62:61. Roni Turijaf imao je 15 poena i 14 skokova, a Nikolas Batum dao je 12 (8 sk.). U taboru Nemaca istakli su se Sven Šulce sa 13 poena i 6 skokova, kao i Patrik Femerling sa 11 poena i 8 uhvaćenih lopti.

Utakmica je bila vrlo neizvesna, a nijedna ekipa nije uspela da stvori prednost veću od pet poena. U prilično tvrdoj utakmici odlučilo je iskustvo Tonija Parkera, ali i nedostatak sreće nemačkog tima, pošto su pri vođstvu 'pancera' 61:59 trojke Grina i Šafarcika 'izašle iz koša'.

Posle toga je Parker započeo svoj šou i doneo svom timu veoma bitnu pobedu.

"Prva utakmica je uvek posebna. Bilo je vrlo teško, Nemci su igrali dobro, imaju dobru odbranu. Pokušao sam da budem agresivan u finišu i da pruzmem rizik u nekim situacijama. Sledeće utakmice moramo da igramo mnogo bolje", izjavio je junak pobede Toni Parker.

Kompletnu statistiku utakmice Francuska – Nemačka pogledajte ovde, a u drugom meču grupe B Rusija je pobedila Letoniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

22 h

Podeli: