Hrvati uspešni na startu EP

Košarkaška reprezentacija Hrvatske pobedila je Izrael rezultatom 86:79 u prvom kolu A grupe Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Izvor: B92

Utorak, 08.09.2009.

03:04

Default images

U meču sa mnogo preokreta odlučila je hladnokrvnost i preciznost Marka Popovića i Nikole Vujčića u prelomnim trenucima. Oni su inicirali seriju 9-2 u finišu, kojom su Hrvati došli do trijumfa. Vujčić je bio najefikasniji kod Hrvata sa 21 poenom, ali igrač meča bio je Lior Elijahu sa 31 poenom, 6 skokova i 3 asistencije.

Hrvatska je bolje počela meč, a najviše zahvaljujući preciznom šutu za tri poena Ukića i Kusa, a posle pogotka potonjeg 'šahovničari' su stekli deset poena prednosti – 20:10.

Halperin i Burštajn su bili totalno bez ideje u napadu i bespotrebnim soliranjem samo su štetili svojoj ekipi, koju je u igri održavao iskusni centar Ido Kozikaro. Hrvati nisu uspevali dodatno da pojačaju gas i odu na 15-ak razlike, a razigrao se i Elijahu, koji je karakterističnim 'flouterima' pogađao bez greške.

Izraelci su u trećoj deonici uspostavili ravnotežu u skoku, pošto su Kasun i Vujčić u prvom poluvremenu dominirali pod obručima i obezbedili svojoj ekipi mnogo 'drugih napada'.
Na poluvremenu je tim Jasmina Repeše vodio 42:37, ali fantastičnom Elijahuu pridružio se Halperin sa dve uzastopne trojke, Mekel se oslobodio nervoze, pa je Izrael preokrenuo i poveo 50:48. Vujčić je u tim trenucima držao Hrvatsku u igri, ali je posle trojke Mekela Izrael stigao do +2 (69:67) na sedam minuta do kraja.

Uvođenje Marka Popovića pokazalo se kao pravi potez jer je hitri bek sa pet uzastopnih poena doneo, ispostavilo se, presudnu prednost Hrvatima – 77:73. Izraelci su do kraja pokušavali da se vrate, ali su Hrvati bili sigurni sa linije penala i tako stigli do pobede.

Kompletnu statistiku sa meča pogledajte ovde.

U drugom meču grupe A Grčka je ubedljivo savladala Makedoniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: