EP: Turci bolji od Litvanije

Košarkaši Turske pobedili su Litvaniju rezultatom 84:76 u prvom kolu D grupe Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Izvor: B92

Utorak, 08.09.2009.

01:02

Default images

Presudila je serija Turaka 13-5 u poslednjoj četvrtini, posle koje je tim trenera Bogdana Tanjevića poveo 76:66. Najbolji kod pobednika bio je Hido Turkolu sa 19 poena, a Ersan Iljasova imao je 17 poena i 6 skokova. Marijonas Petravičijus predvodio je Litvance sa 21 poenom, a Simas Jasaitis ubacio je 14. U drugom meču grupe Poljaci su pobedili Bugarsku sa 90:78.

Meč je bio vrlo uzbudljiv, a vođstvo Turaka 76:66 jedina je dvocifrena prednost u celom meču. Litvanci su uspeli da se približe na 80:76 posle trojke Jasaitisa, ali su Arslan i Turkolu bili precizni sa penala i doneli Turcima vredan trijumf.

Selektor Turske Bogdan Tanjević bio je zadovoljan posle trijumfa na startu Šampionata.

"Veoma sam srećan zbog pobede, pogotovo što smo je ostvarili protiv ekipe kakva je Litvanija. Ključ pobede je u našem dobrom pristupu utakmici i poštovanju koje smo ukazali rivalu, a zadovoljan sam i zbog visoke koncentracije prilikom izvođenja slobodnih bacanja (23-26)", izjavio je Tanjević.

Selektor Litvanaca Ramunas Butautas analizirao je uzroke poraza.

"Bili smo brzopleti u samom finišu, iz nervoze smo pokušavali da trojkama dobijemo meč. Uz to, imali smo problema u odbranu i previše izgubljenih lopti (15). Ipak, uveren sam da možemo bolje i već u utorak ćemo biti spremni za borbu".

Pogledajte kompletnu statistiku sa meča Turska - Litvanija.

Poljaci ubedljivi protiv Bugara

Domaćin turnira je na startu pokazao koliko je motivisan da pred svojom publikom ostvari dobar rezultat. Posle samo 15 minuta igre Poljaci su vodili 44:25, pa Bugari nisu imali velikih šansi za preokret.

Naš istočni sused jednom je uspeo da spusti razliku na -7 posle poena Georgijeva sredinom poslednje četvrtine, ali preokret nisu dozvolili Košarek i Lampe, koji su ponovo stvorili dvocifrenu prednost svom timu.

Bek Dejvid Logan bio je najefikasniji kod pobednika sa 23 poena, Mihal Ignjerski dao je 22, a centar Marcin Gortat zabeležio je 16 poena i 10 skokova. Bugare je predvodio Erl Rouland sa 20 poena.

"Ovo je bio meč koji smo morali da dobijemo. Naročito sam zadovoljan načinom na koji smo branili šut Bugarske za tri poena u prvom poluvremenu. Atmosfera je bila fantastična, a mi smo igrali vrlo dobro", izjavio je selektor Poljske Muli Kacurin.

Kompletnu statistiku sa meča Poljska – Bugarska pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: