Jarić: "Svi smo krivi za debakl reprezentacije"

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2005.

22:08

Default images

Plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore Marko Jarić ocenio je da su svi krivi za neuspeh nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u SCG.

"Dali smo sve od sebe, uradili smo sve što smo mogli, a onda su nastali mali problemi, koji su se pretvorili u velike i stvari su krenule nizbrdo", rekao je Jarić novinarima u Beogradu.

Selektor Željko Obradović posle utakmice optužio je igrače da su stalno izlazili, da mrze jedni druge i da su loši ljudi.

"Ima nas par koji imamo takav imidž, da li zbog frizure ili načina oblačenja, da volimo da izlazimo. Mi jesmo izašli par puta, ali to je uvek bilo uz Željkovo odobrenje. Ako je bilo nešto van toga, ja to ne znam i ne zanima me", rekao je on.

Jarić je konferenciju za novinare sazvao u roku od dva sata, jer kako kaže, teško su mu pale selektorove reči i više nije znao šta da radi sa sobom.

Obradović u optužbama nije spomenuo nijednio ime, već je rekao novinarima da pitaju svakog igrača pojedinačno.
"Prepoznao sam se u nekim Obradovićevim rečima, ali trebalo je da kaže tačno na koga misli. Ja kao plejmejker i iskusni reprezentstivac mislim da ne treba niko da se izdvaja, jer smo svi zajedno tim i svi treba da snosimo posledice", rekao je Jarić.

U javnosti se često pričalo da Jarić i drugi plejmejker Igor Rakočević ne razgovoraju i da su u lošim odnosima.

"Postojale su neke nesuglastice, ali čisto košarkaške prirode. Ne treba o tome nešto mnogo da se priča, nije to ništa posebno", kazao je Jarić.

On je rekao da ne zna za klanove koje pominje Obradović.

"Ja nisam takav čovek. Mene takve stvari ne zanimaju i ja ne želim da se bavim klanovima niti sam dozvoljavao da postoje klanovi u ekipi u kojoj sam ja jedan od glavnih igrača", dodao je Jarić.

Selektor je rekao da igrači mrze jedan drugog, a većina beogradskih medija prenela je da su se posle utakmice potukli u svlačionici. Jarić je, međutim, demantovao obe stvari.
"Nikog ne mrzim u reprezentaciji, niti bih igrao u timu u kome neko nekog mrzi. Nije bilo nikakve tuče. Svima nam je bilo teško. Bilo je koškanja, vikanja, direktnih optužbi, ali ničeg tako ozbiljnog", rekao je on.

Jarić je istakao da nije sazvao konferenciju za novinare da bi branio Obradovića ili da bi sebe izdvajao iz tima.

"Ponavljam, mi smo svi ekipa, a ja plejmejker i zato snosim odgovornost za igru ekipe. Meni je savest mirna. Uradio sam sve što sam mogao. Čist sam pred sobom, ali ponavljam da svi zajedno moramo da snosimo odgovornost", rekao je Jarić.

On je naglasio da se na treninzima radilo dobro, a da je selektor optužio igrače da se sudaraju na terenu i da ne znaju osnovne stvari, dok je bio pod utiskom utakmice.

"Verujem da bi govorio drugačije da priča danas", kazao je Jarić.

On je rekao da je odlično sarađivao sa Željko Obradovićem, da bi ponovo igrao za njega i da ovo nije njegov oproštaj od reprezentacije.

Posle neočekivanog poraza, novinarima su se obratili kapiten Dejan Bodiroga, Vlado Šćepanović, Igor Rakočević, Vladimir Radmanović i Marko Jarić. Ostali igrači tokom celog dana nisu bili dostupni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: