Nagrada

Zoran Mamula

Milan Popović i Saša Mirković

Milan Popović je pobedio reportažom pod nazivom ’’S one strane uma’’ koja prenosi atmosferu iz psihijatrijske bolnice "Laza Lazarević" u Beogradu.

Laureat Milan Popović, kaže da je za svoju priču o bolnici Laza Lazarević, bio inspirisan radom novinara BiBiSija, koji je sve vreme snimao dok je prolazio kroz talibanske pećine u Avganistanu: "Ovde nisam skoro čuo da neko uključi mikrofon na početku i isključi ga na kraju i onda lepo to isecka da to izgleda kao jedna lepa šetnja. Ja sam to uradio u Lazi Lazareviću i to je ispalo kako je ispalo. Osećaj kada sa 25 godina dobijete ovako bitnu nagradu... možete da pretpostavite kakav je. Tog jutra kad mi je zazvonio telefon kada su mi javili sa B92 da sam ja dobitnik te nagrade, nije mi bilo dobro, bukvalno".

Petočlani žiri je ove godine preslušao više od 60 radijskih priloga koji su pristigli iz cele Srbije. Član žirija, novinar Dušan Radulović, kaže da je bilo dosta dobrih radova, ali da se reportaža koju je uradio pobednik Milan Popović, ipak izdvajala po kvalitetu: "Odlično pogođen odnos između intervencije novinara i dokumentarnog materijala, efektno korišćenje svih radijskih pomagala i efekata i tonova koji su snimljeni na licu mesta, dobro navođenje sagovornika da pruži opis onoga šta se dešava."