Izvor: B92

Kada bi krenuli da istražiujete i sto različitih ljudi pitate zašto vole da putuju, sigurno bi odgovori bili šaroliki i zanimljivi. Kultura, istorija, umetnost, hrana, pivo i priroda - sve su to neki od razloga zašto idemo na put, ali ima i onih kojima sve to navedeno nije bitno.

Njima je bitno samo jedno - kupiti nešto novo, videti šta je trend i potrošiti pare u šoppingu.

Pa koje su to destinacije u koje se isplati otputovati radi šopinga?

1. London, Velika Britanija
Koliko vam treba dana: 3-4

S lakoćom možemo reći kako je London centar Evrope, barem kada je šoping u pitanju. Ovaj grad vrvi od dizajnerskih radnji, sportskih autleta, ali i pijaca na kojima možete kupiti "second hand" garderobu. Najpopularnija šoping ulica je Oksford strit, a od pijaca je definitivno najbolja ona Cemden Market.

2. Milano, Italija
Koliko vam treba dana: 2-3

Milano je svetski sinonim za visoku modu pa je i sasvim logično da je ujedno i popularno šoping odredište za sve ljubitelje dizajna. Armani, Versaće i Dolče i Gabana samo su neki od brendova koje ovde možete kupiti, a nemojte se ni truditi da pronađete neku radnju s 'jeftinijom' robom, jer takave ovde ne postoje.

3. Istanbul, Turska
Koliko vam treba dana: 4-5

Svašta se može kupiti za vreme nove godine. Neki kupuju garderobu kako bi se ulepšali, dok drugi kupuju na primer tepihe kako bi ukrasili svoj dom. Ako ste među njima, ne bi bilo loše zaputiti se do Istanbula ili Antalije u neku od fabrika tepiha gde možete kupiti prave, ručno rađene turske tepihe za koje ćete ipak morati da izdvojite malo više novca. Kada jednom odete u Istanbul svakako kupite i malo začina.

4. Rim, Italija
Koliko vam treba dana: 4-5

Želite svoje prijatelje da iznenadite odličnom italijanskom večerom koju ćete pripremiti od prave italijanske testenine i začina? Zaputite se u Rim i opremite se najboljim začinima od kojih su najpoznatiji oni za pripremanje prave italijanske testenine. U Rimu nećete imati ni problema da pronađete svoj novogodišnji autfit, jer ipak - italijani cene dobar komad odeće.

5. Beč, Austrija
Koliko vam treba dana: 1

Iako nije preterano jeftin, Beč je nama najbliže šoping odredište do kojeg se isplati otići autom. Na putu do Beča se možete zaustaviti i u Gracu gde se nalazi jedan od najvećih šoping centara u ovom delu Europe - Seiersberg. U Beču ćete pronaći zaista sve, a pogotovo sada kada se iza Božića bliži sezona velikih rasprodaja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.