Izvor: B92

Ugostitelji se stalno suočavaju sa problemom otkazivanja rezervacije u poslednjem trenutku ili jednostavnim nepojavljivanjem gostiju.

Tako dolazi do praznih stolova i gubitka prihoda.

Međutim, čini se da restorani sada uzvraćaju udarac, predvođeni kuvarom iz Glazgova koji je nagrađen Mišelin zvezdicom, a koji trenutno radi u jednom restoranu u Londonu.

Klov klub će biti prvi restoran u Ujedinjenom Kraljevstvu koji će uvesti sistem plaćanja računa prilikom rezervacije i na taj način se osigurati od gubitka novca ukoliko se gosti ne pojave ili prekasno otkažu rezervaciju.

Od juna svako ko želi da uživa u predivnoj hrani ovog kuvara moraće da plati unapred 65 dolara po osobi.

Gosti će u toku većere moći da biraju vino i da ga kasnije plate, ali ukoliko se ne pojave, novac koji su unapred dali im neće biti vraćen.

Kuvar Isak Mekhejl je izjavio da će i gosti imati koristi od ovog novog sistema. Na primer, onima koji žele ranije da večeraju biće umanjen račun.

Novi sistem plaćanja je osmislio Nik Kokonas, vlasnik restorana u Čikagu, koji je otkrio da se na taj način umanjuje broj gostiju koji se ne pojave a ne otkažu rezervaciju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.