Izvor: klix.ba

Mostar, biser na Neretvi, se našao među top 10 gradova za koje ne treba mnogo novca. Na booking stranici Trivago.co.uk Mostar se našao na drugom mestu kao najbolja destinacija koja nudi povoljan smeštaja i bogatu ponudu za turiste.

Istraživane su destinacije od Južne Amerike, Kine, preko Maroka i Grčke kako bi se predložile destinacije izvan utabanih staza. U nekim gradovima se nalaze zaštićena područja koja se nalaze na UNESCO listi svetske baštine dok se na nekim od ovih lokacija snimali filmovi zbog jedinstvenog pejzaža i prirodnih lepota.

U opisu stoji da je Mostar poznat po čuvenom Starom mostu, izgrađenom u 16. veku, kojeg su srušile snage HVO-a 9. novembra 1993. da bi nakon rata 2004. godine most ponovo bio izgrađen.

Stari most je prvi kulturni spomenik u Bosni i Hercegovini koji se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićenih spomenika kulture sveta. Piše i da je većini turista Mostar poznat po jednodnevnim izletima iz Dubrovnika, Splita ili Sarajeva.

Mostar je vredan odvojenog vremena za noćenje i uživanje u restoranima sa starim vodenicama pod svjetlom lampiona. U blizini su i vodopad Kravice, grad Neum na obali Jadranskog mora i ostaci grčkog grada u Stocu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

.

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

.

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

.

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

.

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

.

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.