Svet 49

04.05.2024.

22:24

Vapaj iz Ukrajine: Šaljite vojsku

Ukrajina može tražiti da se pošalju evropske trupe ako ne bude imala dovoljno sopstvenih snaga u sukobu sa Rusijom, rekao je poslanik Vrhovne rade Aleksej Gončarenko na francuskom TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

Izvor: Novosti

Vapaj iz Ukrajine: Šaljite vojsku
Profimedia

Podeli:

"Ako nam situacija na frontu pokaže da Ukrajina ne može sama da zaustavi ruskog predsednika Vladimira Putina, bez evropske vojne podrške i trupa, da, verujem da je apsolutno moguće da možemo da ih tražimo", rekao je Gončarenko.

Gončarenko je takođe zahvalio francuskom predsedniku Emanuelu Makronu na ideji da pošalje trupe u Ukrajinu, nazvavši njegove izjave „dobrim signalom“.

Makron je u intervjuu za "Ekonomist" rekao da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako Rusija probije liniju fronta, a takav zahtev dolazi iz Kijeva. Prema njegovim rečima, „mnoge zemlje EU“ su se složile sa mišljenjem Pariza o ovom pitanju.

Kremlj je kasnije napomenuo da su obratili pažnju na Makronove reči da se u Evropi razgovaralo o temi slanja vojnog osoblja u Ukrajinu , a poznat je i njegov stav o nanošenju strateškog poraza Rusiji.

Naglasili su da jedan broj zemalja koje učestvuju na pariskom događaju o Ukrajini drže "prilično trezvenu procenu potencijalnih opasnosti takve akcije i potencijalne opasnosti od direktnog umešanosti u vrući sukob" i da to "apsolutno nije u interesu ove zemlje moraju biti svesne toga."

Podeli:

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: