Izvor: B92

Britanska prestonica nadaleko je poznata po svojim pabovima. Međutim, za razliku od orvih pabova koji su bili namenjeni isključivo muškarcima, London je sada dobio mesto isključivo za žene.

Kafić nazvan “Grace Belgravia” smešten je u kraju Belgravija i namenjen je isključivo ženama, kao suprotnost londonskim barovima iz osamnaestog veka koji su samo muškarcima dozvoljavali ulaz.

Vlasnica kafića Kejt Persival u razgovoru za BBC kazala je da je reč o pravom ženskom kutku, pa je stoga osmišljen celokupan prateći program. Tako je deo kafića opremljen u stilu tradicionalnih knjižara u kojima se redovno održavaju književne večeri i sastanci čitalačkog kluba.

Koncept kafića za žene dopunjuju i časovi joge i fitnesa, kao i prodajni karakter inventara koji potpisuju vrhunski dizajneri.

Na meniju se nalaze jela isključivo pripremana od organskih proizvoda, dok se pića poput zaslađenih koktela i gaziranih napitaka mogu piti samo na posebnim tematskim žurkama koje se organizuju dva puta sedmično.

Osim brojnih pristalica, ideja je naišla i na kritike zbog jednostranog prikazivanja ženske svakodnevice, ali i zbog godišnje članarine od nekoliko hiljada funti za one dame koje odluče da se pretplate na dve sadržaje koje klub nudi.

Zanimljivo je i to da je muškarcima ulaz dozvoljen samo četvrtkom veče, kao što je stara tradicija ženama dozvoljavala ulaz u pabove baš te večeri.

Ukoliko se odlučite za posetu Velikoj Britaniji, trebalo bi da znate da uz novi Visa servis možete obezbediti niz popusta sa vašom Visa karticom, kako na plaćanje prenoćišta, tako i na iznajmljivanje automobila. Svakako ne teba propustiti ni popust od dvadeset posto na ulaz u zdanja kao što su Kew Palace i Tower of London. Osim toga, uz posebne promocije koje traju do 30. juna, možete ostvariti dodatne popuste na kupovinu u radnjama smeštenim u čuvene trgovinske zone Londona, a sve informacije možete pronaći OVDE.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.