Izvor: B92

Mladom britanskom paru je bilo zabranjeno da uđe u Sjedinjene Države nakon što je napisao poruke na Twitter-u o uništenju Amerike (“destroying America”).

Specijalni agenti su pratili postove Lija Van Brajana i Emili Banting na Twitteru, a među njima se nalazio i komentar o “iskopavanju Merilin Monro” (digging up Marylin Monroe), prenosi britanski Sun. Čim je par stigao u Los Anđeles, gde su se nadali da će provesti tronedeljni odmor, zaustavili su ih naoružani stražari i ispitivali oko 5 sati zbog sumnje da su planirali da “počine krivična dela” i potom ih zadržali u pritvoru tokom noći.

Van Brajan (26) tvrdi da je bio primoran da deli zatvorsku ćeliju sa meksičkim dilerom droge. Uprkos objašnjenju da je izraz “uništiti” (destroy) bio sleng za provod i insistiranju da je tweet o Merilin Monro bio šala, par je poslat nazad u Britaniju sledećeg dana.

“Sada je ovo što se desilo skoro pa smešno, ali tada je bilo zaista strašno. Članovi američkih bezbednosnih su me tretirali kao da sam terorista”, kaže Van Brajan.

“Non-stop sam ponavljao da su pogrešno razumeli moj tweet, ali oni su mi samo rekli ‘stvarno si se zaj…. sa tim tweet-om dečko”, dodaje on.

Van Brajan i Bantingova (24) sada moraju da se prijave za vize u Američkoj ambasadi u Londonu pre nego što opet dođu u Sjedinjene Države.

Li Brajan je u međuvremenu zaštitio svoj Twitter nalog.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.