Izvor: B92

Poznati američki turistički izdavač "Lounli Planet" napravio je kratak video-vodič za letovanje u susednoj Crnoj Gori. U njemu se turisti upućuju da, pri planiranju boravka, imaju u vidu da je Crna Gora mala zemlja, kojom se, sa jednog kraja na drugi, mogu prevesti za jedno popodne.

"Lounli planet" vidi Crnu Goru kao neobičnu zemlju lepih balkanskih plaža, krečnjačkih planina i starih gradova okruženih zidinama.

Najbolji mesec za posetu je maj, kad su temperature prijatne, a velike letnje gužve još daleko.

Američki vodič poziva turiste da obiđu "fjordolike" litice Bokokotorskog zaliva, srednjovekovne ulice Budve i manastir Ostrog, sazidan u steni na 900 metara nadmorske visne iznad Zetske doline.

Na severu zemlje može se pešačiti i planinariti u Nacionalnom parku Durmitor, ali i splavariti kanjonom Tare, najdubljim i najdužim kanjonom u Evropi.

Sa veličanstvenom obalom i unutrašnjošću zemlje koja naprosto poziva na avanturu, Crna Gora je pravi dokaz da veličina nije bitna, zaključuje se u video-vodiču "Lounli planeta".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.