Izvor: B92

Putnici na letu od Kube do Velike Britanije doživeli su neprijatnu situaciju kada je motor aviona eksplodirao tokom poletanja.

Putnici su se na aerodromu u Olginu ukrcali sasvim uobičajeno na let za Mančester, ali su se stvari otrgle kontroli čim je avion poleteo.

Šezdesetčetvorogodišnji putnik Džozef Farnhil izjavio je za medije da su imali sreće što su ostali živi.

“Da se eksplozija dogodila kasnije tokom leta, svi bismo bili mrtvi.”

Čuo se jak prasak usled eksplozije, pa su se putnici trudili da se što više udalje od dima.

“Videla se eksplozija, onda je avion najednom ‘pao’, motor je počeo da gori i varnice su iskakale u zadnjem delu aviona”, opisao je situaciju putnik Brajan Kenedi.

Kako su zatim prisutni dodali, pilot je brzo odreagovao zaustavivši avion, ali je bio vidno uzrujan zbog događanja. Osoblje aerodroma, dodaju, bilo je sporo u evakuaciji putnika, toliko da su se neki onesvešćivali zbog dima.

Avio-kompanija "Tomas Kuk" međutim odbacuje ove tvrdnje.

“Zbog tehničkih problema, kapetan je obustavio poletanje i vratio avion na početak piste, gde su putnici evakuisani. Putnici su nam uvek na prvom mestu. Organizovali smo im prevoz i smeštaj u hotelu, kao i karte za drugi let za Mančester, koji je zakazan za sredu”, izjavio je portparol avio-kompanije.

Putnici su dobili nadoknadu u iznosu od 600 evra.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.