Izvor: B92

Grupa neustrašivih mladića i devojaka bavi se ekstremnim skokovima. Ovaj skok sličan je bandžiju, samo što u ovom slučaju nisu vezani konopcem, već kukama koje se kače za kožu leđa.

Ovaj ekstremni sport zove se “suspenzija slobodnog pada“, a ova grupa ljudi je i jedina koja se njimabavi u Americi.

Ovaj skok sličan je bandžiju, ali u ovom slučaju vas kuka, zakačena na kožu leđa, naglo trgne naviše kada se konopac potpuno ispravi.

Vođa grupe je Džejson Garet, od 40 godina, iz Virdžinije.

“Moji prijatelji i ja smo jedini koji se bave ovim sportom, u SAD, a poreklo sporta je rusko“, objašnjava on.

“Trenutak kada padate kroz vazduh je uzbudljiv i strašan istovremeno. Adrenalin vas drži, ali opet ne znate da li ćete uspeti ili nećete. Iako nikada ne biste rekli, prelaz je veoma gladak. Onda sav strah nestaje i ostaje samo uzbuđenje.“

Grupa je poznata pod imenom “Tim TDH“, što znači “bacanje tih kuka“ (eng. Throwin Dem Hooks).

Bacanje kuka je termin koji se koristi za njihovo kačenje za telo. Za svakog skakača se kače po četiri kuke, korišćenjem velikih mernih igala. Kuka ima iglu i dve strane koje se zatvaraju oko nje, kako bi ostala u koži.

Garet je prvi put skočio 2013. godine sa visine od 70 metara i tvrdi da je potpuno bezbedno.

“Trenirao sam troje ljudi. Nikada se nije desilo nešto strašno, osim malih povreda usled tanke kože da leđima, ali dešava se. Zbog doze adrenalina i endorfina koji divljaju u vama, bol ni ne osećate“; zaključuje Garet.

Izvor: Daily Mail

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.