Izvor: B92

Posle deset godina čekanja, Šapčani se ovog leta rashlađuju u gradskom bazenu, otvorenom prošlog meseca.

Grad Šabac je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je javnom ponudom emitovala obveznice namenjene finansiranju gradnje zatvorenog bazena. Objekat je izgrađen u rekordnom roku, za samo šest meseci. Za ovakav model raspituju se brojni gradovi.

U sklopu programa "Šabac grad bez neplivača" koji organizuje Grad Šabac, počela je besplatna obuka prvaka koju pohađa više od 300 đaka. Od septembra je u planu obuka i za ostale generacije učenika koji su neplivači. Planirano je da za osam meseci svi učenici osnovnih škola prođu kroz obuku za neplivače. Inače, gradski bazen dnevno poseti oko 1500 građana.

Grad na Savi ima i uređenu plažu. O bezbednosti kupača brine sedam spasilaca, a tokom dana dežura ekipa hitne pomoći. Stari grad na Savi ove godine beleži rekordan broj posetilaca. Jedan od razloga je Leto na Savi, besplatan program koji obuhvata sportske aktivnosti, edukativne i zabavne sadržaje čiji je najveći deo prilagođen deci. Tako najmlađi imaju priliku da učestvuju u brojnim kreativnim radionicama, sportskim školicama, da se oprobaju u mačevanju sa državnim prvacima u ovoj veštini, da gledaju filmove, pozorišne predstave...

Pažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu. U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi sa sadržinom ovog teksta, obratite se kontaktima navedenim u saopštenju. Šapčani za vikend organizuju 15. Čivijašku bubijadu koja okupi više od 100 "buba" iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije. Jedan od najvećih festivala u zapadnoj Srbiji - Šabački letnji festival počinje 6. i traje do 9. avgusta. Od 2003. godine, u prostoru šabačke tvrđave, organizovano je više od 200 koncerata najpoznatijih, kao i aktuelnih mladih bendova sa prostora bivše SFRJ. Ovoga puta, pred šabačku publiku izlaze Partibrejkersi, Jura Stublić i Film, Let 3, Kanda, Kodža i Nebojša... Ulaz je slobodan.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.