Izvor: B92

Sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u zimskom redu letanja, od 27. oktobra ove do 29. marta naredne godine, leteće srpska nacionalna aviokompanija Air Serbia i 33 strane aviokompanije.

Prema najavama iz Air Serbia, pored postojećih 29 linija u zimskom redu letenja biće uvedeni i letovi do Abu Dabija, Banjaluke, Bukurešta, Ljubljane i Praga, kao i sedam novih trasa u periodu izmedju januara i aprila.

Kako se navodi u saopštenju Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije strane aviokomanije će leteti za 40 odredišta u Evropi, Africi i Bliskom istoku.

Odobrenje za redovni putnički i teretni aviosaobraćaj dobilo je 29 aviokompanija, dok će na osnovu do sada prispelih i odobrenih zahteva, čarter saobraćaj obavljati četiri strane kompanije.

Dodaje se da lista stranih avioprevoznika nije konačna jer se očekuju zahtevi još nekih kompanija koje su zainteresovane za srpsko tržište.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.