Izvor: Tanjug

Prošle godine 71,4 odsto građana Srbije nije bilo na letovanju, a 94 odsto na zimovanju, pokazalo je istraživanje objavljeno danas u listu Politika.

Istraživanje je pokazalo da 60,9 odsto ispitanika smatra da pripada nižoj klasi, 32,9 odsto srednjoj klasi, višoj klasi 4,3 odsto, a 2,3 odsto ne zna kojoj klasi pripada.

Na pitanje "prema vašem mišljenju, da li postoji srednja klasa u Srbiji", 57 odsto ispitanih odgovorilo je da ne postoji, 41 odsto smatra da postoji srednja klasa, a dva odsto ne zna.

Istraživanje u kojem je učestvovalo 1.204 ispitanika obavila je za Politiku agencija Ninamedia.

Više od dve trećine ispitanih, 71,4 odsto, odgovorilo je da prošle godine na letovanju nije bio nijedan član njihove porodice, 6,6 odsto da je letovao jedan član, a 8,6 odsto ispitanih odgovorilo je da su na letovanju bila dva člana njihovih porodica.

Tek šest od sto ispitanika odgovorilo je da je neko iz njihove porodice prošle godine bio na zimovanju, odnosno 94 odsto je navelo da nijedan član porodice nije išao na zimovanje, 2,6 odsto reklo je da je na zimovanju bio jedan član porodice, a 1,3 odsto da je na zimovanju bilo dvoje iz porodice.

Foto: freedigitalphotos.net/ Elwood W. McKay III

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.