Izvor: B92

Na Jabučkom ravništu, koje se nalazi na knjaževačkoj strani Stare planine ispod Babinog zuba, otvoren je hotel "Stara planina", koji je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji.

Još fotografija novog hotela pogledajte u našoj galeriji.

Ključeve hotela sa četiri zvezdice je svečano direktoru Svetislavu Popadiću predao poslanik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić, koji je sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšom Ćirićem i otvorio hotel.

"Hotel raspolaže sa 380 ležajeva u 180 soba i ukupne je površine od čak 28.000 metara kvadratnih. Hotel sa stazama ukupne dužine čak 13 kilometara spaja prva gondola u Srbiji, dužine 1.100 metara i kapaciteta 2.400 putnika na sat", rekao je na otvaranju Dinkić.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je da je ovo jedina i najveća "green field" investicija u srpskom turizmu u proteklih 20 godina.

"Kad je reč o ekologiji, ispunjeni su svi zahtevi, jer je hotel rađen po standardima Evropske unije i ne postoji opasnost od bilo kakvog zagađenja i nepovoljnog uticaja na životnu sredinu", rekao je Ćirić.

U izgradnju hotela Vlada Srbije uložila je više od 30 miliona evra. Hotel se nalazi na jednom od najlepših delova Stare planine i njegova izgradnja završena je za 13 meseci.

Predstavlja prvi ozbiljni turistički objekat na Staroj planini. Hotel "Stara planina" poseduje i podzemne garaže sa 147 mesta, velnes i spa centar, piceriju, tri konferencijske sale, prodavnice, zatvoreni bazen, klizalište i mnoge druge sadržaje.



Idealna je destinacija za sve ljubitelje skijanja, snouborda, planinarenja, planinskog biciklizma, ribolova, paraglajdinga i drugih sportova. U hotelu je zaposleno 85 mladih ljudi, ugostitelja raznih struka, a veliki broj ljudi je zaposlen i na skijalištu.

Još fotografija novog hotela pogledajte u našoj galeriji.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.