Izvor: B92

Turistička sezona u Skadarliji biće otvorena u nedelju 24.aprila 2011. godine u 12 časova podizanjem Skadarlijeke zastave kod Skadarlijske česme.

Tim povodom, planiran je kulturno-zabavni program ispred Kuće Đure Jakšića u vremenskom periodu od 12:20 do 14 časova, a u programu će učestvovati glumice Biljana Đurović, Svetlana Sretenović, Skadarlijska sekstet, Skadarlijaska dama - glumica Ljiljana Jakšić, recitator Vico Dardić, solisti koji izvode pesme o Skadarliji - Rade Vučković i Dragan Mlađenović - solista ansambla “Renesans”.

Najavljeni su i pesnici Milovan Vitezović, Dragan Kolarević, Miljurko Vukadinović, Danilo Jokanović, Dragan Mraović, Adam Puslaić i Radomir Andrić. U okviru manifestacije biće organizovana i prodajna izložba suvenira udruženja ,,Naše Ruke” , ,,Hobi i art” i Etno centar “Babka” iz Kovačice.

Turistička organizacija Beograda imaće i ove godine turistički info – punkt u samoj Skadarliji koji će raditi svakog dana od 16 do 20 časova, kako bi Beograđani, domaći i strani turisti bili u potpunosti informisani o gradu i njegovim turističkim sadržajima.

Za posetioce Skadarlije toga dana Srpska banka i restoran “Šešir moj“ pripremili su 3. 000 uskršnjih jaja. Učešće u otvaranju uzeli su ugostiteljski objekti, galerije i ostali.

Kulturno-zabavni program za taj dan kreirala je Kulturno prosvetna zajednica Beograda.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.