Izvor: B92

U Žitištu kod Zrenjanina, od 14. do 17. jula, biće održan peti "Čiken fest" na kome je, uz kulturno-umetnički i zabavni program, kao posebna atrakcija najavljeno spremanje omleta od 1005 jaja.

Tokom tri dana "Pileće manifestacije", na više mesta u centru Žitišta organizatori su najavili mnogobrojne goste i zabavljače i koncerte "Crvene jabuke" i "Riblje čorbe".

U centru Žitišta biće organizovano i takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša kao i nadmetanje u jedenju viršli. Prema tradiciji, biće otoreno i etno selo, a prvi put održana i "Roki bokserska revija", na petu godišnjicu od postavljanja statue Rokiju Balboi, bokserskom junaku, kojeg je na filmu proslavio Silvester Stalone.

Ovogodišni "Pileći festival" imaće i humanitarni značaj. Promoter te manifestacije biće talentovana odbojkašica Milica Knežević, srednjoškolka iz Česterega, koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći, pa će deo sredstava biti usmeren za njeno lečenje u Rusiji.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.