Drina je smisao života (ne samo za ribolovce)

Sportsko-turistička manifestacija "Somovijada" biće po 17. put održana 25. i 26. jula na Drinskom jezeru u Malom Zvorniku.

Izvor: B92

Subota, 19.07.2014.

14:22

Default images

Kako su agenciji Beta danas rekli u udruženju sportskih ribolovaca "Drinsko jezero" u Malom Zvorniku, prijave se primaju do 24. jula, a takmičenje u lovu soma "varalicom" i "bućkom" iz čamca odvijaće se na šest kilometara dugoj stazi jezera.

Na prošlogodišnjoj "Somovijadi" učestvovala su 102 ribolovca iz Srbije i zemalja u okruženju, a pobednik je bio Branislav Stanković iz Šapca sa ulovom teškim tri kilograma i 550 grama.

Somovijada je tradicionalna sportsko-turistička manifestacija, koja se svake godine održava poslednjeg vikenda u julu. Četvrtu godinu zaredom, deo je programa šire turističke manifestacije "Drina je smisao života " koja će biti održana od 24. do 27. jula, a između ostalih sadržaja obuhvatiće i skijanje na vodi, splavarenje Drinom, kao i takmičenje u pravljenju riblje čorbe "Zlatni kotlić".

Organizatori su Turistička organizacija i udruženje sportskih ribolovaca "Drinsko jezero", a pokrovitelj opština Mali Zvornik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: