"Jovanović nema nikakvo pravo da upre prst u bilo koga"

Predsednik LDP Čedomir Jovanović nema apsolutno nikakvo pravo da upre prst u bilo koga, posebno po pitanju KiM, kaže potpredsednik SPS Aleksandar Antić.

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

15:49

Foto: Tanjug, arhiva

On je dodao da je Jovanović bio moćni državni funkcioner kada je ovo najteže pitanje sa kojim se Srbija suočava bilo sklonjeno sa dnevnog reda.

"Čedomir Jovanović, predsednik Liberalnodemokratske partije, ako ta partija i dalje postoji, udostojio nas je da izdvoji malo svog dragocenog vremena od boravka u egzotičnim letovalištima da se pozabavi pitanjem Kosova i Metohije", saopštio je Antić povodom izjave Jovanovića da predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić treba da "stave flaster na usta" prvom potpredsedniku i šefu diplomatije Ivici Dačiću.

Funkcioner SPS smatra da Jovanović nema apsolutno nikakvo pravo da upre prst u bilo koga, posebno po pitanju Kosova i Metohije.

"To mu ne dozvoljava činjenica da je bio visoki i moćni državni funkcioner Srbije, kada je ovo, najteže pitanje sa kojim se Srbija suočava, bilo sklonjeno sa dnevnog reda, a problemi nad Srbijom su se umnožavali", rekao je Antić.

Zato je, ističe on, u najmanju ruku neozbiljno da Jovanović sebi daje za pravo da izdaje naloge predsedniku i premijeru šta treba da urade i to, ni manje ni više, nego u vezi sa Kosovom i Metohijom.

"Čovek koji je svojevremeno izjavljivao da su mu možda ruke prljave, ali mu je obraz čist, nema nikakvo pravo da, vređajući državne funkcionere, sada prlja ni ruke ni obraz Srbije", naveo je Antić.

Naglašavajuću da je Srbija očela da rešava pitanje Kosova i Metohije, u svom najboljem interesu, upravo onda kada je Jovanović otišao sa političke scene, Antić kaže da je onda, kada je ušla u briselski dijalog koji podržava Evropska unija, kojoj i Jovanović teži, i koji je u ime Vlade Srbije, uz podršku Aleksandra Vučića, otpočeo upravo Ivica Dačić.

"Sreća je za Srbiju što je Čedomir Jovanović danas i fizički daleko od Srbije i što su njegovi stavovi i njegov uticaj na odluke koje Srbija donosi još dalji i nevažniji", istakao je potpredsednik SPS Aleksandar Antić.

Pročitajte još:

Jovanović: Vučić da stavi Dačiću flaster na usta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: