Mafija ne utiče na sportske rezultate

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 20.02.2003.

16:35

Default images
Organizovani kriminal ni na koji način ne utiče na rezultate sportskih takmičenja, ocenili su u četvrtak olimpijski funkcioneri.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) obajavio je izveštaj nemačkog ministra unutršnjih poslova Ota Šilija, u kome se navodi da mafija nema udela u sportu.

MOK je od Šilija tržio da ispita moguću umešansot mafije, nakon skandala koji je izbio na prošlogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Solt Lejk Sitiju.

Prošlog jula uhapšen je Alimzan Toktakhounov, navodno priparnik mafije. On je optužen da je pokušao da namesti ishod jednog od takmičenja u umetničkom klizanju.

Taj čovek je u pritvoru u Italiji, a optužnicu je podiglo tužilaštvo u SAD.

Objavljujući nalaze iz Šilijevog izveštaja, generalni direktor MOK-a Fransoa Karar je rekao da nema nikakvog nagoveštaja da organizovani kriminal utiče na sportske rezultate.

Prema njegovim rečima izveštaj se odnosi ne samo na olimpijske igre, već na sport u celiki. Optužbe o nameštanju rezultata najčešće se čuju za konjički sport i boks. Poslednjih godina, porastom klađenja u fudbalu, otkriveni su i neki slučaji nameštanja rezultata u tom sportu, u raznim ligama širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: