Počeo sa radom top za pravljenje veštačkog snega u Jagodini VIDEO

Pad temperature ispod nula stepeni omogućio je da prvi put ove zime počne sa radom sistem za proizvodnju veštačkog snega u izletištu Potok u Jagodini – i to već četvrtu godinu zaredom.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2021.

13:54

Počeo sa radom top za pravljenje veštačkog snega u Jagodini VIDEO

Ukoliko ne bude bilo snežnog pokrivača, mališani će uz pomoć veštačkog topa koji je obezbedila Skupština grada Jagodine, imati prilike da uživaju u snegu i svim drugim aktivnostima na njemu.

Zoran Gligorijević, sportski direktor jagodinskog Sportskog saveza, istakao je da je veštački sneg prethodnih godina bio prava atrakcija, te se nada da će i ove godine izmamiti osmehe i radost kod mnogobrojnih pripadnika najmlađe populacije.

"Grad je nabavio ovaj top za proizvodnju veštačkog snega. Napravljena je i žičara za izvlačenje dece do mesta polaska skijališa. Nabavljeno je 100 pari skija, cipela i štapova, a obezbeđen je i instruktor koji će učiti decu skijaškim veštinama. Ski staza duga je 100 metara, a ove godine radiće i škola skijanja, koja će biti besplatna, kao i iznajmljivanje kompletne opreme. Deca na ovom mestu mogu da se nauče onim osnovama skijanja i mogu posle ravnopravno da se uključe u nastavak obuke skijanja u svakom planinskom centru. Od 300 do 500 deteta se obuči svake godine. Ne dolaze samo iz Jagodine, već i iz drugih pomoravskih gradova", rekao je Gligorijević.

Pored skijališta, uz pomoć veštačkog snega, najmlađim rekreativcima na istom mestu biće dostupno i sankalište, a klizalište u centru grada svakog dana takođe beleži veliki broj posetilaca.

Sudeći po zimskim sadržajima koje nudi, Jagodina će bez sumnje moći i ove zime da parira velikim zimskim odmaralištima u Srbiji – na veliku radost svih onih kojima su naši nadaleko poznati planinski centri skupi ili daleki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: