Koliko koštaju kućni ljubimci?

Rasprava na temu koji ljubimci su bolji, kuce ili mace, verovatno će trajati zauvek. Kada su, međutim, troškovi njihovog odgajanja i održavanja u pitanju, tu su stvari već nešto jednostavnije.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2017.

20:36

Koliko koštaju kućni ljubimci?
Thinkstock

Psi koštaju svoje vlasnike skoro dvaput više nego mačke, tokom prve godine njihovog držanja, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji. Vlasnici pasa u toj zemlji na svoje ljubimce prosečno potroše nešto manje od 5.500 evra (4.791 funtu).

Mačke, pod istim uslovima, svoje vlasnike tokom prve godine držanja koštaju oko 2.800 evra (2.455 funti).

Najskuplji četvoronožac za držanje je konj, koji svog britanskog vlasnika košta skoro 14.500 evra (12.654 funti) tokom prve godine držanja.

Mnogo jeftiniji ljubimci za odgajanje i održavanje su akvarijumske ribice, koje u proseku koštaju nešto manje od 900 evra godišnje (769 funti) ili kunići na koje je potrebno izdvojiti oko 2.000 evra (1.802 funte).

Zanimljivo je pomenuti i da samo oko polovine budućih vlasnika kućnih ljubimaca štedi novac, pre nego što se odluči da kupi životinju. Na takav potez odlučuje se samo devet procenata ispitanih.

A koliko ljubimci mogu da znače pojedinim ljudima govori i to da je 12 procenata ispitanih izjavilo da voli svoje ljubimce više nego svoje životne partnere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: