Ginisov rekorder: Pas sa najvise štenaca

Svetski rekord po broju štenaca u samo jednom okotu drži ženka napolitanskog mastifa Tia. Ona je 29. novembra 2004. godine na svet donela 24 preslatka psa i tako se upisala u Ginisovu knjigu rekorda.

Izvor: B92

Petak, 14.08.2015.

08:59

Default images
Foto: Thinkstock

Ponosni vlasnici Damian i Ana Vard (Engleska) nisu očekivali ovoliki broj štenaca. Svega nekoliko dana pre okota posetili su veterinara koji je na ultra zvuku video desetak mališana. Na sledećem pregledu je odlučeno da je od vitalnog značaja da Tiji urade carski rez, jer bi prirodan porođaj trajao nekoliko sati a rizik je bio preveliki. Veterinar ali i vlasnici su bili u šoku kada su ugledali tačno 24 šteneta, 9 ženkica i 15 mužjaka. Nažalost tri su uginula već prve nedelje jer su bili suviše sitni i slabi.

Prethodni rekord bio je 23 štenca, ali Tijin rekord već 11 godina nije uspeo niko da obori.
Kako biste se vi snašli sa toliko kuca na jednom mestu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: