Pas iskočio pred autobus da bi spasao slepu vlasnicu

Jedan njujorški pas vodič iskočio je ispred školskog autobusa kako bi od ozbiljnih povreda zaštitio svoju slepu vlasnicu.

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2015.

14:20

Default images
Printscreen

Zlatni retriver Figo i njegova vlasnica Odri Stoun u ponedeljak su šetali Njujorkom, a dok su prelazili ulicu, malo većom brzinom se prema njima približavao školski autobus.

Zahvaljujući treninzima i instinktima, Figo je shvatio da će autobus udariti njegovu vlasnicu i zato se bacio ispred vozila kako bi je zaštitio.

Pol Švarc, koji je video incident, izjavio je da je vozač verovatno mislio da će pas i njegova vlasnica brže preći ulicu, kao i to da, iako su oboje povređeni, labrador je primio veći udarac.

Nakon incidenta Figo je sa povređenom nogom dohramao do svoje vlasnice i nije želeo da se pomeri čak ni kada je stigla hitna pomoć.

Jedan od medicinskih tehničara je izjavio da je pas bio veoma miran, nije lajao i samo je gledao u svoju vlasnicu, kao da je želeo da bude siguran da je ona dobro.

Odri Stoun je polomljen desni lakat, ima tri slomljena rebra, frakturu članka i lobanje, dok Figo ima duboku ranu na nozi zbog koje su veterinari morali da ga operišu.

Dok se Odri Stoun oporavlja u bolnici, veterinarsko osoblje vodi računa o Figu i čuvaće ga sve dok i on i njegova vlasnica ne budu mogli da odu kući zajedno. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: