Petak, 05.10.2012.

21:04

Psi udruženim snagama spasili dete

Nekoliko kućnih pasa u Novom južnom Velsu zajedničkim snagama spasilo je 3. oktobra nestalog dečaka rođenog sa Daunovog sindroma.

Izvor: B92

Default images

Četvorogodišnji Rajli Martin proveo je noć pod vedrim nebom nakon što se iskrao iz porodične kuće u australijskom gradu Nambuka Heds. Iako su roditelji odmah organizovali potragu kako bi dečaka pronašli pre hladne noći, nisu imali uspeha.

Malenog Rajlija pratila su njegova tri psa, dva starija foks terijera Nitro i Bruno i desetomesečno štene australijskog ovčara po imenu Misi. Upravo su oni spasili dečaku život, kako objašnjavaju Lif O’ Brajan i Seli Pretli koji su pronašli odbeglu družinu, prenosi portal Dogheirs.com.

„Čuli smo lavež psa i kada smo došli do njega, odveo nas je u pravcu žbunja. Tamo smo našli dečaka čije je lice bilo okrenuto zemlji. Nismo znali da li je živ dok nije okrenuo glavu ka nama“, pričaju njih dvoje.

Oni su policiji objasnili da je dečak drhtao od hladnoće, a kada su ga našli, preostala dva psa bila su zbijena uz njega, grejući ga i štiteći. Dečak je imao brojne ogrebotine od šiblja i drveća.

Njegova majka Bjanka Grejem kazala je australijskim medijima da je on i ranije voleo da se iskrada, ali nikada nije išao dalje od svog dvorišta. Kada je videla da su i psi nestali, nadala se da su uz njega jer je znala koliko je dečak vezan za pse i koliko mu oni mogu pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

15 h

Podeli: