Kada je ljubimac sredstvo ucene...

Emocionalna povezanost između vlasnika i ljubimca može biti neverovatno bliska. Ta povezanost je, verovali ili ne, postala predmet velikih rasprava tokom procesa razvoda parova koji su donedavno delili ljubimca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.04.2014.

18:03

Default images

Američka akademija advokata za brakorazvodne postupke (AAML) zabeležila je porast broja parova koji su se borili za starateljstvo nad ljubimcem u poslednjih pet godina. U 88 posto slučajeva radi se o psima, u pet posto o mačkama, a ostatak se odnosi na druge životinje.

Borba za starateljstvo nad ljubimcem nije svakodnevna pojava, a neki supružnici životinje koriste kao sredstvo ucene u pregovaranju o drugim temama. Na kraju obično imate osobu koja je zaista vezana za životinju i drugu koja je ucenjuje ljubimcem kako bi dobila nešto drugo, piše predsednica AAML-a Marija Kogneti za "Hafington post".

Procenjuje da se u brakorazvodnim parnicama pitanje starateljstva nad ljubimcem potegne u oko 15 posto razvoda, ali manje od pet posto takvih slučajeva zaista završi pred sudom.

Marija Kogneti ističe da sudije lako prepoznaju stranu koja ucenjuje, pa ljubimca dodele osobi koja je za njega zaista vezana. Odlučno odgovara sve koji nameravaju da pregovaraju koristeći ljubimca za ucenu da od toga odustanu, jer se radi o emocionalnoj uceni, a ne o podeli imovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: