Od preplašenog psa do presrećne maze (VIDEO)

Eldad Hagar i Lisa Arturo, volonteri organizacije Nada za pse iz Los Anđelesa krenuli su u spasavanje napuštenog retrivera. Javljeno im je da pas živi na ulici nedaljama, da je zapušten, prljav i uplašen, a da ga u životu održava samo ljubaznost prolaznika koji ga ponekad nahrane.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.07.2015.

08:47

Default images

Nakon što su 4 puta neuspešno pokušali da lociraju psa, Lisa i Eldad iz petog puta pronašli su retrivera ispod jednog kontejnera u blizini železničke stanice.

Pas je bio prestravljen i volonterima je bilo jasno da ga neće tek tako lako izvući napolje.

-Pokušali smo da ga uhvatimo u zamku, ali je pas bio toliko uplašen da se panično kretao ispod kontejnera i prekrivao oči šapama kao dete kada se uplaši. - rekao je Eldad.

Nekoliko puta bacali su mu povodac i pokušali da smire psa, ali su pokušaji bili uzaludni. Tek kada se meškoljeći ispod kontejnera pas slučajno pomakao malo bliže, da Eldad može da ga dotakne, javila se šansa koju nisu smeli da propuste.

Eldad je tada mogao da dodirne njušku psa, što je i učinio.

Ponašanje psa tada se dramatično promenilo...

Nesrećni retriver se odmah opustio, toliko da se okrenuo na leđa želeći da maženje nikada ne prestane. Pružio je šapice ka Eldadu i to je bila šansa koju je volonter iskoristio - povukao je polako psa za šape i dalje ga milujući.

Pas je shvatio da nema razloga za strah i ubrzo je sam izašao iz svog skrovišta.

Eldad ga je poljubio u njušku posmatrajući kako preplašen pas postaje preplavljen srećom!

Kao što to uvek i čine, volonteri Nade za pse, odveli su spasenog psa kod veterinara. Video koji su napravili tokom spasavanja i objavili pre samo 5 dana do sada je pogledalo preko milion ljudi.

Koliko su bili oduševljeni snimkom dokazuje i podatak da se mnogo ljudi iz svih krajeva sveta javilo sa željom da udomi baš ovog psa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: