Kultura

Nedelja, 26.02.2017.

15:10

Premijera "Don Žuana" večeras u JDP-u

Predstava "Don Žuan" Žan-Batista Poklena Molijera u režiji Gorčina Stojanovića biće premijerno izvedena večeras na Sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Izvor: Tanjug

Premijera
Foto: Screenshot

To prva postavka "Don Žuana" na sceni JDP-a i sedmi Molijerov komad na repertoaru tog teatra i ujedno Stojanovićeva sedma predstava u matičnom pozorištu.

Aktuelnost Molijerovog komada Stojanović je nedavno obrazložio temama koje proističu iz četiri rečenice koje izgovara Don Žuan: "Sudiću drugim ljudima", "Goniću svoje neprijatelje svim sredstvima", "Govoriću lepo samo o sebi" i "Meriću svet svojim merilima".

"Don Žuan" je jedna od stvari koje me se najviše tiču. On je malanholik koji pokušava da nađe slobodu", pojasnio je on.

U predstavi igraju Vojin Ćetković, Sergej Trifunović, Vojislav Brajović, Anđelika Simić, Marko Baćović, Goran Daničić, Jovana Gavrilović, Dubravko Jovanović, Milica Janevski, Slobodan Tešić, sopran Katarina Jovanović i baletska umetnica i koreograf Sonja Vukićević.

Kostimograf je Lana Cvijanović, scenografiju je osmislio Gorčin Stojanović, a scenski pokret Sonja Vukićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: